November utolsó szombatján Kiskunfélegyházán, a városi sportcsarnokban kerültek lebonyolításra a 2018. évi diák és serdülő leány országos diákolimpiai bajnokságok. A Ceglédi VSE TS Integral négy fővel vett részt a bajnokságon a két korosztályban. A fiatalabbaknál egy az idősebbeknél három fővel. 
A számítógépes lebonyolítás miatt először a serdülők léptek szőnyegre. A ceglédiek ebben a korosztályban egy bajnoki címet és egy ötödik helyet szereztek meg. A +66 kg-ban versenyző Mizsei Evelin ezen a napon esélyt sem adott az ellenfeleinek mivel két tus és egy pontozásos győzelmet követően jutott a döntőbe. Evelinnek a döntőben sem tört meg a lendülete és remek birkózást bemutatva bő fél perc alatt két vállra fektette ellenfelét. Ezzel megérdemelten nyerte meg a súlycsoportja bajnoki címét.
Szintén a serdülőknél az 58 kg-ban versenyző Katona Andrea két győzelmet és két vereséget követően az ötödik helyen végzett. A serdülők után a diákok folytatták a küzdelmet, ahol a 37 kg-ban  birkózó Báger Barbarának nem indult jól a verseny, mivel egyből az első fordulóban vereséget szenvedett. Az ellenfele azonban bevitte a vigaszágra ahol már nem hibázott és minden ellenfelét két vállra fektetve végül a harmadik helyen végzett.
 
Eredmények
diák
37 kg 
3.  Báger Barbara
 
serdülő
58 kg   
5.  Katona Andrea
+66 kg
1.  Mizsei Evelin
 
November 25-én, vasárnap, a Monori Városi Sportcsarnok adott otthont a 2018. évi extraliga csapatbajnokság visszavágó csapattalálkozóinak. A Ceglédi VSE TS Integral csapata az odavágót követően a harmadik helyen várta a visszavágó mérkőzéseit. Sajnos nem jó előjelekkel érkezett a csapat a bajnoki fordulóra, mivel Nagy Péter és Mohella Flórián váll sérülés és Kovács Béla borda sérülés miatt nem tudta vállalnia a versenyzést. Ráadásul Lőrincz Viktor külföldön tartózkodott a verseny időpontjában így Ő sem tudta segíteni a csapatott. Így a bronzérem megtartása volt a cél a találkozok előtt. A verseny elején a kieső csapat kiléte is eldőlt. Mivel a Csepel csapata a minimális hét fővel mérlegelt a versenyre, de egy sérültjük is volt aki nem tudott szőnyegre lépni, így a szabályok szerint kizárásra került a Csepel csapata és minden mérkőzésük 8-0 lett jóvá írva az ellenfelek javára. 
A Cegléd az első fordulóban az FTC csapatával mérkőzött és a Csepel kiesésével már biztossá vált, ha a Cegléd nyerni tud ezen a találkozón akkor a Cegléd a harmadik helyen végez függetlenül a hátralévő csapattalálkozók eredményétől. Cegléd ennek megfelelően kezdte a mérkőzést és öt mérkőzést zsinórban megnyerve bebiztosította a győzelmet és egyúttal a bronzérmet is. Így a Cegléd 5-3-ra nyert végül a kétszeres világbajnok Bácsi Pétert is a soraiban tudó FTC ellen. A második fordulóban a címvédő ESMTK ellen a tartalékos Ceglédnek nem volt esélye és 8-0-ás ESMTK győzelem született. 
A harmadik fordulóban az Újpest csapata ellen 4-4-es döntetlent ért el a Cegléd, majd a negyedik fordulóban a későbbi bajnok Pénzügyőr következett, akitől 7-1-re kapott ki a Cegléd. Az utolsó fordulóban a Csepel következett volna, de mivel az ellenfél nem tudott kiállni, így ezt a 8-0-al írták jóvá a Ceglédnek.  Így a Cegléd csapata a tavalyi év után idén is az előkelő harmadik helyen végzett a legmagasabb osztályban.
 
A bronzérmes csapat tagjai:
Török Tamás, Kecskeméti Krisztián, Kecskeméti Ferenc, Villim István, Kovács Árpád, Molnos Norbert, Kovács Béla, Kozák István, Mohella Flórián, Lőrincz Tamás, Medgyes Viktor, Nagy Péter, Szuda Péter, Lőrincz Viktor, Szűcs Péter és Szuda Zoltán
 
Felkészítő edzők: Kovács Béla, Pap Attila, Pap Ferenc
 
Eredmények
I. forduló
CVSE – FTC  5 – 3
 
II. forduló
CVSE – ESMTK 0 – 8
 
III. forduló
CVSE – UTE 4 – 4
 
IV. forduló
CVSE – Pénzügyőr 1 – 7
 
V. forduló
CVSE – Csepel  8 – 0
 
Végeredmény
1.  Pénzügyőr 25 pont
2.  ESMTK      22 pont
3.  CVSE         16 pont 
4.  UTE            10 pont 
5.  FTC              9 pont
6.  Csepel          0 pont
 
-Pap Ferenc-
 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .