Az elmúlt évek megmutatták, hogy nagy igény van a ceglédi korcsolyapályára, ezért az idén is lesz lehetőség a mozgásra a téli sport szerelmeseinek. A Szabadság téren már dolgoznak a munkások és a tervek szerint november 28-án megnyitja kapuit az első nyitott ceglédi műjégpálya. A január 25-ig nyitva tartó kori pálya üde színfoltja lesz Ceglédnek, ahol az ünnepi fények mellett különleges hangulatban lehet majd korcsolyázni. Néhány kérdéssel felkerestük a kivitelező Thermostudio Kft. műszaki igazgatóját, Pilisi Zoltánt. A cégük 2007 óta épít jégpályákat országszerte. A ceglédi korisok  Kecskeméten találkozhattak tavaly az ő általuk kivitelezett és üzemeltetett pályával. 

Mekkora pályát építenek Cegléden?

– 30×15 méteres ovális nyitott pályát építünk, ahol egész más lesz az emberek hangulata, mint egy sátorban. A méret és a forma kialakításánál figyelembe vettük a tér adottságait, de a szervezőség is a Kecskemétihez hasonló pályát szeretett volna. Ennek a nyitott pályának is nagy varázsa lesz!

Cegléden eddig sátorban lehetett korcsolyázni, nem igazán zavart senkit az időjárás. Mennyire lesz kitéve a jég az időjárás viszontagságainak?

– Sokan kérdezték már, hogy mi lesz, ha nagy hó esik. A sátrakat nyárra tervezték, így hóesés esetén takarítani kell a tetejét, mert veszélyes lehet. Itt csak a pályát kell majd takarítani, de olyan nagy intenzitású és mennyiségű havazás annyiszor nem lesz, ami indokolná a fedett pályát. Tavaly a kecskeméti példa megmutatta, hogy a megfelelő technika mellett plusz 12-15 fokig jó minőségű jeget lehet biztosítani. 

Hamarosan a ceglédisport.hu oldalon beszámolunk az üzemeltetésről, belépő árakról és a nyitva tartásról is.

-pézsé-

 

 

 

 

 

 

epul a jegpalya

 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .