Idén januárban a Sagaku Sportklub szervezésében néptánc foglalkozások indultak, amelyre már a második próbán 35 fő jelent meg. Az eddigi próbálkozásokkal ellentétben, egy 25-30 fős mag meg is maradt, és nem, hogy csökkent volna a lelkesedésük, hanem egyre lelkesebbé váltak. Olyannyira, hogy egyre többen jönnek össze a Molnár Máté-Réfi Ildikó páros által tartott próbákon kívül is, hogy szabadidejükben gyakorolják a nehezebb figurákat. A páros táncokon kívül a lányok karikázót, a fiúk legényest gyakorolnak, és a szorgalom eredménye az, hogy februárban első alkalommal nyilvánosan is fellépnek. A Kürtös Néptáncegyüttes sikeréhez nem csak a minimális feltételek kellettek, hanem az is, hogy a csillagok jó állása miatt egy nagyon jó hangulatú társaság jöjjön össze, hogy az emberileg és táncosként is fantasztikus oktatók keze alatt formálódhasson.

A táncpróbákon kívül rendszeresen szerveznek táncházakat is, amik fergeteges hangulatban telnek, és ami a legfontosabb, hogy a rendezvények mindenki számára nyíltak, nézőként és táncosként is részt lehet venni.

Egy utolsó nehézség van már csak előttük, nevezetesen, hogy nem áll rendelkezésre elegendő forrás a népviseletek megvásárlásához, ehhez várják támogatók segítségét, de ha nem akad, előbb-utóbb akkor is megoldják, mert tényleg szívből táncolnak, és nem ismernek akadályt.

Hamarosan ismét kezdő csoport indul, ahová szívesen várják a kezdőket, újrakezdőket és bárkit, aki eddig csak szemezgetett a lehetőséggel, de nem volt elég bátorsága beállni a táncosok közé. Mindenkit nagy türelemmel és szakértelemmel segítenek hozzá ahhoz, hogy tánctudásával tényleg élvezettel tudja ápolni ezt az ősi hagyományt.

-Erdődi Mihály-

neptanc

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .