Szerdán az NB II-es FC Ajkát fogadta a Zsengellér Gyula Sporttelepen Magyar Kupa mérkőzésen a Ceglédi VSE labdarúgó csapata. A cegledfoci.hu tudósítása:

Úgy kezdte a találkozót ellenfelünk, ahogy az elvárható volt, ők birtokolták többet a labdát, de a fölényük meglehetősen meddő volt. Az első lehetőségünk nekünk adódott a 12. percben, amikor Kutit ugrattuk ki jól, de a beadását kifejelte az egyik ajkai védő.

A vendégek a 17. percben egy fölé szállt lövéssel veszélyeztettek először, majd a 24. percben már nem hibáztak, Lakatos a tizenhatoson belülről a léc alá vágta a labdát. 0:1

A folytatásban már több vendég lehetőséget jegyezhettünk fel, egy gyengére sikerül fejes után pár perccel Haála Kadának kellett leérni a rövid alsóra, amit szerencsére meg is tett a közeli lövésnél. A félidő végén még egy megpattanó lövést is védenie kellett, így egy gólos hátrányban zártuk az első 45 percet.

A folytatásban az 54. percben ismét kellett a Haála bravúr. Egy az egyben vezethette rá az ajkai játékos a labdát, de a csel pillanatában letudta lopni a labdát a lábáról. Kapusunk a 66. és 74. percben is foglalkoztatva volt, utóbbi kimondottan nagy bravúr volt egy közeli próbálkozásnál.

A mérkőzés során négy 18 éves, vagy fiatalabb játékost láthattunk csapatunk színeiben a pályán. A 17 éves Kelemen kezdett, a 17 éves Juhász András, a 17 éves Dudás Gergő és a 18 éves Pintér Szabolcs csereként álltak be. Ez azért is érdekes, mert a 87. percben a fiatalok vezettek szép támadást, aminek a végén kishíján kiegyenlítettünk. Dudás és Pintér húzták meg a jobb szélén, aminek a végén utóbbi adott be remekül. A középen érkező Laczkó el is fejelte a labdát, a kapus nagyot védett, a labda pedig Juhász András elé pattant, aki közelről sajnos elhibázta a lehetőséget. Egy-két év múlva, nagyobb rutinnal ez biztosan gól lesz!

Jó mérkőzést játszottunk az egy osztállyal fentebb játszó, korábbi NB I-es és válogatott játékosokkal felálló FC Ajka ellen.

Ceglédi VSE – FC Ajka 0:1

Folytatás vasárnap a bajnokságban a BVSC-Zugló ellen szintén hazai pályán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here