A Ceglédi Dühöngő Bajnokság szervező csapata negyedik éve rendez minden nyár elején egy nagyszabású tornát a Malomtó szélen. Ezeken az alkalmakon a csapatok kijönnek a rácsok övezte beton pályáról és a műfüves pályán mutatják meg tudásukat.

A négy év során a Mini EB és Mini VB mellett ez a második Mini BL, amit a szervezők megrendeznek és már tendenciának mondható, hogy míg a Dühöngő Bajnokságra szinte kizárólag csak ceglédiek neveznek, ezekre a nagyobb szabású tornákra a környező városokból, sőt még a fővárosból is érkeznek csapatok.

A mostani Mini BL-re, amit június 1-én rendeztek meg 13 csapat adta be a nevezését és az eddigi „Mini” tornákhoz hasonlóan nem saját csapatnevükön indultak, hanem a szervezők sorsoltak nekik egy olyan csapatnevet, akik az igazi Bajnokok Ligája legjobb 16 alakulata között szerepeltek.

A torna két nagyobb részre bontható, az első a csoportkör, ahol 4 csoportban küzdöttek meg a csapatok az első két hely valamelyikéért, hogy onnan bekerüljenek a legjobb 8 csapat közé, akik a nap második részében egyenes kieséses lebonyolításban menetelhettek a döntőig.

A legjobb négy csapat közé a Schalke, a Real Madrid, a Barcelona és a Manchester City került. A bronzmérkőzésen a Barcelona legyőzte a Schalkét, a döntőben pedig a Real Madrid két góllal múlta felül a Manchester Cityt.

A kiélezett, izgalmas találkozókat hozó rendezvényt a remek idő is segítette, így a jó hangulat garantált volt a nagyjából 150 főt megmozgató eseményen. A szervezők gondoltak a kiesett csapatok játékosaira is, nekik egy Teqball kupát rendeztek, aminek a fődíja egy páros belépő volt a IV. Alföldi Street Food Fesztiválra.

Eredmények, díjazottak:

Teqball kupa győztese: Molnár Gergely (Dortmund / Kedvencek)

Legjobb kapus: Szabó Gergő (Manchester City / Falka)

Gólkirály: Majoros Szabolcs (Schalke / Árpád FC)

3. helyezett: Barcelona (Drink Team)

2. helyezett: Manchester City (Falka)

1. helyezett: Real Madrid (SZPCDSE 2)

-Kőházi Ádám-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here