Szerdán hétközi fordulót rendeztek a labdarúgó NB III.-ban. A Ceglédi VSE a Gyöngyöst fogadta a Zsengellér Gyula Sporttelepen. Az újabb hazai győzelemmel záruló találkozóról Kőházi Ádám küldött tudósítást:

Jól kezdtük a mérkőzést, rögtön az elején két lehetőség adódott a szélső védőink előtt. Előbb Bagó gurított nem sokkal mellé a 3. percben, majd Polyák lőtt közelről a kapus kezei közé a 4. percben. A folytatásban irányítottuk a mérkőzést, nálunk volt többet a labda. A gyöngyösi alakulat nem erőltette a támadásokat. Az első lehetőség a 18. percben adódott előttük egy szöglet után, de a hosszú oldalra átpattogó labdát eltörte a kapura lövő vendégjátékos, így simán mellé ment a labda.

A következő lehetőségre a 22. percig kellett várni, amikor egy szép támadás végén Majoros lőtt fölé. A folytatásban tovább gyűrték egymást a csapatok, de egy vendég kapufát leszámítva nem történt érdemleges a kapuk előtt. A félidőben gólnélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészre cseréltünk, Takács lejött és Herczeg jött a helyére. Ismét előttünk adódott az első lehetőség a 48. percben Bagó beadása hullott a felsőlécre. Az 51. percben jött a válasz egy vendég levést szedett fel könnyen Mikler.

A 64. percben egy szöglet után közel jártunk a gólhoz, de Csendes mellé fejelt. A mérkőzés utolsó 20 percében egyre jobban fáradt a végig a védekezésre építő vendégcsapat, így egyre több lehetőségünk adódott. Eleinte sajnos az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, de az utolsó negyedórába lépve jöttek a helyzetek is és a gól is.

Először Herczeg lőtt veszélyesen kapu fölé, majd pár perccel később Papp meg is szerezte a vezetést csapatunknak egy közeli próbálkozásnál. A 80. percben is hazai lehetőségekkel léptünk be. Először Herczeg elől szedett fel a kapus egy labdát a tizenhatoson belül, majd Szabó lőtt egy szép csel után laposan, amit védeni tudott a hálóőr.

A 85. percben aztán Mikler mentett meg minket a góltól két alkalommal is. Egy felívelt labda került a tizenhatosunkon belül az ellenfél támadója elé, aki közelről lőtt, Mikler pedig védett. A kipattanó is a vendégek elé pattant, majd jött a lövés is, itt még nagyobbat kellett védeni Miklernek, aki látványos mozdulattal tornázta ki a labdát.

A legvégén még két szögletet elvégezhettünk egymás után, de egyikből sem alakult ki helyzet. A lefújás előtt Herczeg mesteri labdája után Papp egy az egyben vezethette a kapusra a labdát és el is passzolta mellette!

Kettő gólos győzelemmel begyűjtöttük a három pontot a Gyöngyös ellen!

Ceglédi VSE – Gyöngyösi AK 2 – 0

Ceglédi kezdő csapat: Mikler – Bagó, Csendes, Juhász, Polyák – Markó, G. Bíró, Papp, Majoros, Takács, Csoszánszki. Cserék: Takács helyén Herczeg (’46.p.), Majoros helyén Laczkó (’61. p.) Csoszánszki helyén Szabó (’72. p.)

Gól: Papp (’77.p., ’92.p.)

-fotó CVSE Labdarúgás-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .