Hét évvel ezelőtt rendezte meg Pudics Zsolt az első élelmiszergyűjtést. 2012-ben plüssjátékokat gyűjtöttek a Cápák utánpótlásának hazai mérkőzésein a ceglédi rászoruló gyerekeknek. A rengeteg plüssmackó mellé egyéb játékokat és némi tartós élelmiszert is hoztak az adakozó sportszerető hozzátartozók. Így vette kezdetét a Jótékonysági Sportnap története.

Pudics Zsolt szervező:

„Amikor az adományokat átadtuk a Ceglédi Családsegítő Szolgálat vezetőinek, akkor eszméltünk rá, hogy célszerűbb nem játékokat gyűjteni, mert igen sok szegénysorban élő család van a környéken. Ekkor döntöttem el, hogy a következő évtől tartós élelmiszert gyűjtünk és a ceglédi és Cegléd környéki szegény családok mellett a helyi hajléktalanoknak is segítséget nyújtunk.

Minden évben van egy kis változás, ha másért nem, akkor azért, mert folyamatosan bővül a közreműködő ceglédi sportolók létszáma. Tavaly hat sportegyesület részvételével zajlottak az események. Az idén újabb sportágak versenyzőit szeretném bevonni és a hagyományos csapatmérkőzéseken kívül – melyeken mindenki más sportágban is szerepel, mint amelyben egész évben versenyez – mókás sorversenyek rendezését is tervezem.  

Az idén szeretnénk elérni a kéttonnányi élelmiszeradományt. Ez hatalmas szám, akkora, ami már nem csak apró tűzoltásra elegendő, de még korántsem fedezi a Cegléd és környéke rászorulóinak igényét. Az összegyűlt adományokat két helyi szervezet szállítja el a sportcsarnokból. A felét a Vöröskereszt a Ceglédi Hajléktalanszálló konyhájába viszi. Nekik ez a mennyiség néhány hónapra megoldást jelent az ellátás kisegítésében. Az élelmiszerek másik felét a Ceglédi Családsegítő Szolgálat szállítja el. Ők egy részét kiosztják karácsonyi segélycsomagként, másik felét pedig elraktározzák a krízishelyzetekre, hogy tudjanak mihez nyúlni, ha azonnali segítség kell az elkövetkező pár hónapban. 

Az idei Jótékonysági Sportnapot 2019. december 16-án, hétfőn rendezzük 14:00 és 19:00 óra között a Gál József Sportcsarnokban. Akik úgy érzik, hogy segíteni tudnak és szeretnének is, azokat arra kérem, hozzanak néhány kilónyi tartós élelmiszert ezen a napon a Gál József Sportcsarnok lelátó felőli bejáratához, és ha már ott vannak, nézzék meg az éppen zajló sporteseményeket is! Köszönöm szépen!”

Sport programok:

14:15 Ceglédi KK SE U12 bemutató mérkőzés

14:45 Ceglédi Kék Cápák U9 bemutató mérkőzés

15:15 U12 leány Ceglédi Kék Cápák – VBW CEKK Cegléd – egy félidő kosárlabda, egy félidő kézilabda

15:45 U14 fiú CVSE – Ceglédi KK SE – egy félidő foci, egy félidő kézilabda

16:15 U14 leány Ceglédi Kék Cápák – VBW CEKK Cegléd – egy félidő kosárlabda, egy félidő kézilabda

16:45 U16 fiú Ceglédi KE – Ceglédi KK SE – egy félidő kosárlabda, egy félidő kézilabda

17:15 U16 leány Ceglédi Kék Cápák – VBW CEKK Cegléd – egy félidő kosárlabda, egy félidő kézilabda

17:45 U18 fiú Ceglédi KE – Ceglédi KK SE – egy félidő kosárlabda, egy félidő kézilabda

18:15 izgalmas és mókás sorverseny vízilabda, asztalitenisz, atlétika, judó, birkózás, karate, floorball, ökölvívás, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda sportágak versenyzőinek részvételével.

18:45 Az összegyűlt adományok átadása a Magyar Vöröskereszt és a Ceglédi Családsegítő Szolgálat képviselőinek.

-VGM-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .