Augusztus 7-én szombaton első alkalommal rendezte meg Cegléd Város Önkormányzata a Tekerd be Ceglédet elnevezésű kerékpáros városismereti túrát.

Az esemény célja a családok számára egy sportos, jó hangulatú, városismertető nap megszervezése volt. A helyek száma a program kialakítása miatt korlátozást igényelt és a ceglédiek azonnal ki is használták a lehetőséget, ugyanis az előzetesen két hetes jelentkezési időszakot, már félidőben le kellett zárni. A programon több, mint 50-en vettek részt.

A túra a Vörösmarty térről indult, egészen a Termálfürdőig, útközben érintve a Szabadság teret, a vasútállomáson található bombázási emlékművet, a régi malmot, a Hornyák keresztet, a Klément családi borászat gyümölcslé gyártó üzemét és az Európai Unió emlékművet.

Az esemény útvonalát és hozzá a kérdőívet a Ceglédi Tourinform iroda munkatársai állították össze, amihez a válaszokat az út során kaphatták meg a résztvevők. Útközben két nagyobb megállót terveztek a szervezők, a Szabadság téren Bori Jenő különleges kerékpárjait lehetett kipróbálni, a Klément családi borászat gyümölcslé üzemében gyümölcsleveket lehetett kóstolni, valamint üzemlátogatáson is részt vehettek a kerékpározók.

A végállomáson a kérdőívet helyesen kitöltők között ajándékokat sorsoltak ki, valamint egy órán keresztül lehetett újra kipróbálni Bori Jenő különleges kerékpárjait, valamint az úgynevezett elektromos Holdjárót, mely óriási sikert aratott a gyerekek és felnőttek között egyaránt.

Nagyszerű, családias, sportos eseményt sikerült összehozni, melyen megelégedésre vettek részt az érdeklődők.

A rendezvényt helyi vállalkozó is támogatta ásványvíz felajánlással, valamint a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség Nyári Sportmámor pályázatán keresztül sikerült a megvalósítás.

A Tekerd be Ceglédet rendezvényen részt vevők kérésének megfelelően, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők tervezik a rendezvény folytatását!

-Kőházi Ádám-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here