A múlt héten a Ceglédi Kék Cápák négy korosztálya öt bajnoki mérkőzést játszott. A felnőttek egy gólos vereséget szenvedtek a Tápiószele ideiglenes otthonában, az ifisták ugyanott gólzáporos meccsen kaptak ki,  a serdülők rangadót nyertek Szigetszentmiklóson, az U14 pedig itthon kikapott a Tápiószelétől, majd nyertek a Jászberény ellen.

Felnőtt mérkőzés:

Euronovex USE – Ceglédi Kék Cápák 32 – 31 ( 18 – 15 )

Tápiószentmárton 100 néző, vezette Osgyán, Tarnyik

Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett (kapusok), Mertlik Mónika 9(4), Ade Sowunmi 5, Vuletic Suncica 5, Török Melinda 4, Dobos Renáta 2, Tóth Adrien 2, Torgyik Rita 2, Tóth Ágnes 1, Spolmin Roberta 1, Kökény Hanna, Peszeki Laura, Mód Klaudia

Hétméteres: 7/4, ill. 4/4

Kiállítás: 4/4

Az eredmény alakulása: 6.p.: 1-3, 12.p.: 5-7, 23.p.: 13-12, 28.p.: 17-13, 36.p.: 19-19, 45,p.: 27-22, 55.p.: 30-29

Tóth Norbert edző: – Tudtuk, hogy egy kiélezett mérkőzés várható a vasárnapi napon, egy átalakult, új játékosokkal tűzdelt Tápiószele ellen. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést és vezettünk is két góllal negyed óra elteltével, aztán a támadójátékunk akadozott, amit gyors lerohanásokkal büntetett ellenfelünk és a félidőre át is vette a vezetést. A második félidőben el is lépett 6-7 góllal a Szele, amit egy keményebb védekezéssel és lerohanásokkal 10 perc alatt sikerült egálra visszajönni, ám a további gyenge támadójátékunk és az utolsó két perc kétes ítéletei a mérkőzés elvesztéséhez vezetett. Nagyon hiányoztak az átlövés góljaink és a határozott gyors játékunk is!

Ifi mérkőzés:

Euronovex USE – Ceglédi Kék Cápák 57 – 36 ( 28 – 16 )

Cegléd: Kovács Alíz (kapus), Kökény Hanna 11, Peszeki Laura 9(3), Farkas Fruzsina 4, Vágány Noémi 3, Pintér Zsófia 3,  Mód Klaudia 2, Simon Anna 2, Berényi Norina 1, Benkő Barbara 1,, ill. 

Hétméteres: 3/3, ill. 5/4

Kiállítás: 2, ill. 2 perc

Ade Sowunmi edző: – A bajnokság egyik legerősebb csapatával játszottunk. Nagyon örülök, hogy a lányok helyt álltak és ha az első félidőben nem vagyunk ennyire kishitűek,  akkor sokkal szorosabb meccset játszhatunk meglepetést okozva. Remélem a lányoknak meghozta az önbizalmát ez a meccs, mert nem szégyen kikapni egy nálunk jobb csapattól. A  jó helytállás volt a célunk és ez meg volt. Gratulálok mindenkinek!

Serdülő mérkőzés:

Szigetszentmiklósi NKSE – Ceglédi Kék Cápák 27 – 29 ( 13 – 14 )

Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Imregi Boglárka 9, Kökény Hanna 6(5), Peszeki Laura 5(3), Farkas Fruzsina 4, Baricza Viktória 2, Vágány Noémi 1, Kádár Kata 1, Pintér Zsófia 1, Tóth Fuzsina

Hétméteres: 6/6, ill. 9/8

Kiállítás: 2, ill. 8 perc

Ade Sowunmi edző: – A Szigetszentmiklós csapatánál vendégeskedtünk. Mint a múlt évben most is a  nagyon izgultak a lányok a „mumus”  ellenfelünktől,  akik nagyon lendületes, magabiztos, tudatos játékot játszanak és ilyenkor hajlamosak vagyunk megroppanni. Az első félidőben nagyon szép játékokkal sikerült négy  gólos előnyt szereznünk, de ekkor sajnos a sok egyénieskedés még több hibát hozott és ezt kihasználta az ellenfelünk. Átvették a vezetést, majd végig fej-fej mellett haladva a végén jobban koncentrálva sikerült nyernünk.

U14 mérkőzések:

Ceglédi Kék Cápák – Euronovex USE 15 – 24 ( 8 – 15 )

Cegléd: Semetka Gréta Marton Georgina (kapus), Tóth Fruzsina 5, Horváth Evelin 5, Orlov Katinka 3, Fehér Dorina 1, Kapusi Annamária 1, Pásztor Petra, Csombai Mirella, Józsa Luca

Hétméteres: 2/2, ill. 4/4

Kiállítás. 2, ill .0 perc

Ceglédi Kék Cápák – Jászberényi TF DSE 38 – 15 ( 9 – 20 )

Cegléd: Semetka Gréta Marton Georgina (kapus), Tóth Fruzsina 12, Orlov Katinka 11, Horváth Evelin 4, Fehér Dorina 3, Pokorny Szintia 3(1), Kapusi Annamária 2, Pásztor Petra 1, Csombai Mirella 1, Józsa Luca 1, Gigor Sztella

Hétméteres: 1/1, ill. 1/1

Kiállítás: 2, ill. 6 perc

Spolmin Roberta edző: – Az idei bajnokság első mérkőzését a Tápiószele gárdája ellen játszottuk  hazai pályán. Igazi „első mérkőzés” volt,  ezt a találkozót egy kicsit túlizgultuk és belefutottunk egy vereségbe. Ennek ellenére azonban nem kell elkeserednünk, hiszen először játszottunk így együtt tétmeccset.  A  pozitívum, hogy a második félidőben már alakult a játékunk, voltak jó észrevételeink, és a korábbi pontatlanság és döcögős játék ellenére is végig próbáltak küzdeni a lányok, ami dicséretes. Mindenképp sokat tudunk tanulni ebből a mérkőzésből, dolgozunk a hibák kijavításán. A második meccsünkön már könnyebb ellenféllel találkoztunk, felszabadultabbak voltak a lányok és ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

-pézsé-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here