Az elmúlt évek talán legmagasabb létszámú kadet bajnokságát rendezte a Tatabányai SC Birkózó Szakosztálya a Földi Imre Sportcsarnokban. A 39 szakosztály, 148 birkózója tizenegy súlycsoportban küzdött a 11 bajnoki címért kötöttfogásban. A Ceglédi VSE TS Integral 9 fővel képviseltette magát a bajnokságon ahonnan két bajnoki cím mellett egy ezüstérmet és három ötödik helyet is elhoztak.
A két bajnoki címet az 55 valamint 80 kg-ban birkózó Kecskeméti Dávid és Dömök Péter szerezte meg. Dávid három győztes mérkőzést követően jutott az 55 kg döntőjébe, ahol magabiztos birkózással 4-0-ra győzte le az ellenfelét és ezzel megérdemelten szerezte meg a súlycsoportja bajnoki címét. 
Mivel Péternek a táblára kerülésért is kellett birkóznia, így ő négy győztes mérkőzést követően jutott a döntőbe. Itt egy villám gyors győzelmet aratott, mivel 44 másodperc alatt technikai tussal verte vetélytársát. Ezzel megszerezve a ceglédiek második bajnoki címét.
A 71 kg-ban versenyző Szivák József is jól birkózott és négy győzelmet követően döntőbe került, ahol az ez évi kötöttfogású válogatottól egy szoros mérkőzésen 2-0-ra kapott ki. A teljesítménye azért is érdemel dicséretet mert egy váll sérülést és műtétet követően, több mint egy év kihagyás után indult újra hazai versenyen. A Cegléd a három éremnek és a három pontszerző helynek köszönhetően a csapatverseny második helyén végzett az ESMTK mögött megelőzve a házigazda Tatabányát.
 
Eredmények
45 kg 
5.  Török Olivér
51 kg 
5.  Katona Zoltán
55 kg 
1.  Kecskeméti Dávid
5.  Barta Milán
71 kg 
2.  Szivák József
80 kg 
1.  Dömök Péter
 
Csapat verseny
1.  ESMTK
2.  CVSE
3.  Tatabánya
 
-Pap Ferenc-
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here