Az októberi területi bajnokságokat követően Szigetszentmiklóson rendezték meg a 2018. évi diák I-es, majd serdülő szabadfogású diákolimpiai bajnokságokat. A fiatalabb korosztálynak pénteken, 183 birkózó részvételével bonyolították le az év egyik legfontosabb megmérettetését, míg az idősebbek szombaton, 159-en csaptak össze a bajnoki címekért. A Ceglédi VSE TS Integral 17 versenyzője is szőnyegre lépett a megmérettetésen, kilencen pénteken és nyolcan szombaton.
A diák I. korosztályban végül egy bajnoki cím és két bronzérem mellett két ötödik hely jutott Ceglédnek. A Bajnoki címet a 63 kg-ban versenyző Csiszár Márkó szerezte meg, aki négy tus győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Márkó minden ellenfelét még a mérkőzés elején két vállra fektetett és ezzel ebben az évben az országos bajnokságon és a diákolimpián is mind a két fogásnemben begyűjtötte a bajnoki címeket.
 
Eredmények:
38 kg  5.  Józsa Attila
42 kg  3.  Manczák Máriusz Ruben
46 kg  3.  Mizsei Milán
50 kg  5.  Mizsei Ádám
63 kg  1.  Csiszár Márkó
 
Szombaton a serdülők folytatták, ahol a Ceglédnek mind a három fajta éremből jutott egy-egy. A bajnoki címet a 44 kg-ban birkózó Rafael Dániel szerezte meg. Dani tus és technikaitus győzelmeket követően szerezte meg a súlycsoportja bajnoki címét. 
 
Eredmények
41 kg  2.  Török Olivér
44 kg  1.  Rafael Dániel
62 kg  3.  Komáromi Viktor
 
-Pap Ferenc-
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .