Szombaton a BVSC Tatai úti csarnokában került megrendezésre a junior női minősítési verseny. A Ceglédi VSE versenyzője Rehor Orsolya az 53 kg-ban lépett szőnyegre. Orsi hasonlóan az első válogatóhoz ezúttal is a második helyen végzett a súlycsoportjában három győzelem és egy vereség után.

Eredmények:

53 kg  2.  Rehor Orsolya


Vasárnap a BHSE Dózsa György úti kosárlabdacsarnokában tartották az extraliga odavágó összecsapásait hat csapat részvételével. A csapatok az előző évekhez hasonlóan váltott fogásnemben kőrmérkőzéssel mérték össze a tudásukat. A Ceglédi VSE csapatából az ez évi felnőtt Európa-bajnokságon bemutatkozó Nagy Péter és a felnőtt válogatott keret tag Kecskeméti Krisztián hiányzott, mivel mind a ketten vállműtéten estek át a közelmúltban. A sorsolást követően meglepetéssel kezdődött a verseny. A szabályok szerint a csapatoknak egy csapattalálkozóra minimum  nyolc súlycsoportban kell versenyzőt kiállítania a kilencből. Az FTC csapatából aki nyolc súlykategóriába mérlegelt, még a verseny megkezdése előtt egy sajnálatos sérülés miatt még egy versenyző kiesett, így a kötelezően előírt létszámban nem tudtak szőnyegre lépni egyetlen csapattalálkozón sem. Ezért a szabályok szerint kizárásra került a Fradi csapata és így a verseny megkezdése előtt eldőlt az idei évi kiesője a legmagasabb osztályból.A Cegléd a házigazda Honvéddal kezdett. A kötött és szabadfogású válogatottakkal teletűzdelt Honvéd a soraiban négy ceglédivel 8-1-re nyert. A második mérkőzésen az ESMTK csapatától szintén 8-1-re kapott ki Cegléd. A harmadik fordulóban az Újpestet ellen magabiztos 7-2-es győzelem született. Az utolsó mérkőzésen a tavalyi bajnok Pénzügyőr ellen 7-2-re maradt alul a Cegléd.Így a Cegléd az első forduló után a negyedi helyen áll a Honvéd, ESMTK és a Pénzügyőr mögött, megelőzve az Újpest és a már kieső FTC csapatait.

A csapat tagjai:Kecskeméti Dávid, Török Tamás, Kecskeméti Krisztián, Kovács Árpád, Molnos Norbert, Kozák István, Mohella Flórián, Medgyes Viktor, Kovács Krisztián, Szuda Péter, Juhász Balázs, Szűcs Péter és Nagy Mihály.

-Pap Ferenc-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here