Özbas Szofi aranyérmet szerzett a finnországi junior Európa-bajnokságon, Vég Zsombor pedig bronzérmes lett. A judoinfo.hu tudósítása:

A ceglédiek ifjúsági olimpiai és Európa-bajnoki aranyérmese, Özbas Szofi aztán bearanyozta a napunkat! Pedig nem sokan vártak tőle kiemelkedő eredményt, hiszen a maga tizenhét esztendejével még nagyon fiatalnak számít ebben a mezőnyben, de ő elsőévesként is tarolt: szlovén, lengyel, cseh, szerb és német ellenfelét egyaránt ipponnal legyőzve szerezte meg az Európa-bajnoki aranyérmet.

A 100 kilogrammosok között az ifjúsági olimpián bronzérmes, mindössze tizenhét esztendős Vég Zsombor remekelt: a Ceglédi VSE judósa német és dán ellenfelét legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol vazarival vezetett is a grúz Szulamanidze ellen, ám végül riválisa jutott a fináléba (meg is nyerte az Eb-t).

Vég Zsombor a bronzmeccsen javított, a német Buth elleni magabiztos győzelemmel szerezte meg első Európa-bajnoki érmét a juniorok között (volt már neki egy bronzérme ifjúsági korából is).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here