A hétvégén a CVSE vízilabda szakosztály minden csapata megkezdte a 2019/2020 bajnoki szezont.

A szombati napon hazai környezetben a felnőtt férfi csapatunk a Neptun VSC csapatát fogadta. A múlt heti OSC elleni egy gólos vereséget követően nagy akarással és elánnal ugrottunk a vízbe. A felnőtt csapatunkról tudni kell, hogy az előzőz szezonhoz képest megfiatalodott a csapat átlag életkora 21 év. A mérkőzésen a rendkívül rutinos Neptun ellen, az első két negyedben ellenfelünk 5:2- re vezetett, de nagy szívvel sikerült megfordítani a meccset 7:6- ra,  de 2 perccel a vége előtt amikor megtudtuk volna növelni az előnyünket, a játékvezetők belenyúltak a mérkőzésbe két büntetőt ítéltek ellenünk így a Neptun 8:7-re vezetett az utolsó percben, de a fiúk a mérkőzés utolsó percében kiharcolt emberelőnyös helyzetből egyenlíteni tudtak. Az alakuló új csapatunkba reméljük később több örömünk lesz.

Ceglédi VSE – Neptun VSC    8:8

Gólszerzők: Simon Gábor 2, Fazekas Gergő 2, Simon Balázs 2, Korom Tibor, Fodor Richárd

A szombati napon továbbá Budapesten szerepelt a Markovits Kálmán 2007 gyermek bajnokságban szereplő csapatunk az YBL vendégeként. A mérkőzés első pár perc kezdeti nehézség után az egész csapat betartva a megbeszélteket, fokozatosan javuló játékkal építette ki a harmadik negyed végére a 6:2-es vezetést. Az utolsó negyedre talán fejben elfáradva, több könnyen eladott labda után az ellenfél kihasználva hibáinkat felzárkózott. A többnyire jól működő védekezésnek köszönhetően sikerült egy gólt megőrizni az előnyből. Összefoglalva, három negyednyi jobb játéknak köszönhetően megérdemelten nyertünk!

YBL WPC – Ceglédi VSE   5:6

Gólszerzők: Borsos Blanka 3, Csernus Flóra 2, Bíró Lola

A vasárnapi napon országos leány gyermek, serdülő csapataink Kecskeméten vendégszerepeltek, míg fiú országos gyermek, serdülő, ifjúsági csapatunk Vácon ugrottak a medencébe.

Kecskeméten először a leány gyermek csapatunk ugrott a vízbe, ahol mar az első negyedben nagy előnyt szereztünk, melyet a többi negyedben tovább növeltünk a mérkőzés végéig. A győzelem a jó csapatmunkának és magabiztos jó kapusteljesítménynek köszönhető.

KESI – Ceglédi VSE 2:10

Gólszerzők: Csernus Flóra 3, Bíró Lola 3, Borsos Blanka 3, Kovács Lili

A leány serdülő mérkőzés elején sajnos elengedtük az ellenfelet, de több gólos hátrány után sikerült kicsit felzárkózni, de sajnos a negyedik játékrészre elfáradtunk és a sok büntető miatt el is fogytunk.

KESI – Ceglédi VSE 13:7

Gólszerzők: Csernus Flóra 3, Bíró Lola, Obrácz Nagy Júlia, Kovács Lili, Borsos Blanka

A fiú országos csapataink közül először a gyermek csapatunk ugrott a medencébe a Vác VSE korosztályos csapata ellen, ahol az elején magabiztos játékkal akkora előnyre tettünk szert, ami  mérkőzés végig kitartott, sőt tovább is növeltük annak ellenére, hogy a meccsen több kulcsfontosságú játékosunk is kipontozódott és akiket cserejátékosaink maximálisan pótolni tudtak. 

Vác VSE – Ceglédi VSE  9:20

Gólszerzők: Fábián Olivér 4, Soós Titusz 4, Kecskeméti Koppány 3, Csáthy Dániel 2, Patonai Péter 2, Szabó Róbert 2, Baranyi Gergely, Kakuk Ákos, Avdic Benjamin

A második mérkőzést serdülő csapatunk játszotta le. Az első két negyedben vezetést szereztünk, de a mérkőzés második felében kissé fegyelmezetlenné vált egy – egy játékos és ezeket a hibákat az ellenfél kihasználva egyenlített. A büntető dobásokban a Vác volt a szerencsésebb. Az igazsághoz hozzá tartozik hogy a hazai pálya minden előnyét kihasználta a vendéglátó. 

Vác VSE – Ceglédi VSE  18:17

Gólszerzők: Fekete Ákos 6, Kecskeméti Koppány 3, Kiss Máté 3, Szabó Róbert 2,

Tarbály Zoltán, Medveczki Gábor, Bencze Bátor

Vácon a vasárnapot és a hétvégét is ifjúsági csapatunk zárta. A mérkőzésen rendkívül jó, magabiztos játékkal 17:0-ra nyert. Az eredmény meglepő mert ilyen különbség nincs a két csapat között, de a CVSE ma remek napot fogott ki. Dicséretet érdemel a csapat.

Vác VSE – Ceglédi VSE  0:17

Gólszerzők: Nagy Dávid 5, Milus Dávid 5, Tószegi Zoltán 3, Forgó Martin 2, Szabó Bendegúz, Csáti Márton

-Zám Attila-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here