A hétvégén rendezték meg a serdülő ötpróba fedettpályás országos atlétikai bajnokságot Budapesten a BOK csarnokban. Míg a 13 éves újoncoknál még csak 4 próba van, addig a 14 – 15 éves serdülőknek már 5 próba, ami a 60 m gátfutás, magasugrás, súlylökés , távolugrás és 600 m-es síkfutásból áll. A CVSE atléta csapatát 3 ceglédi sportoló, Keszthelyi Luca, Juhász Anna és Gál Fanni. képviselte a többpróba versenyen. Versenyzőinknek nagyon nehéz dolguk volt, hiszen mindhárom versenyzőnk még csak 14 éves és az idősebb 15 éves ellenfelekkel kellett felvenni a versenyt, de ennek ellenére szépen helyt álltak a versenyben. Mivel az idősebb versenyzőkkel szemben kevés esélyük volt a győzelemre, ezért célkitűzésként az egyéni legjobb eredmények megdöntése volt a cél, ami mindhárom versenyzőnknek sikerült is.

Keszthelyi Luca egyéni csúcsot futott 60 m gáton és 600 m-en , valamint új egyéni csúcsot ugrott távolugrásban is, de sajnos még ez a szép teljesítmény is kevés volt a dobogóra jutáshoz. Luca a 4. szám végén még a 3. helyen állt a versenyben, de az utolsó versenyszám a 600 m-es futás után lecsúszott a dobogóról és az 5. helyen végzett. Juhász Anna magasugrásban és súlylökésben, míg  Gál Fanni távolugrásban javította meg egyéni csúcsát és szép versenyzéssel a közel 50 fős mezőny második felében végeztek.

A hétvégén Luca a Budapest válogatottal Dortmundba utazik a minden évben megrendezett nemzetközi gyermekatlétikai versenyre, ahol magasugrásban áll rajthoz. Luca formája és teljesítménye alapján újból bizakodhatunk hogy a kétnapos versenyen nem talál majd legyőzőre.

-pézsé-

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here