Szombaton a kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont az U15-ös szabadfogású országos bajnokságnak. A két szakág, 22 súlycsoportjában mérték össze a tudásukat a korosztály legjobbjai. A közel 250 induló között 16 ceglédi is szőnyegre lépett a bajnoki érmekért. A bajnoki helyezések mellett az Európa-bajnoki részvételért is küzdöttek a fiatalok, amely júliusban Kaposváron lesz megrendezve.

A ceglédiek remekül szerepeltek mivel 12-en a helyezettek között végeztek. A két bajnoki cím mellett két ezüst és három bronzérmet, valamint öt pontszerző helyezést értek el. A két bajnoki címet a 44 kg-ban Máté Miklós és 66 kg-ban Budai Ferenc szerezték meg. Miki a verseny előtt egy héttel boka sérülést szenvedett, ami nem jött teljesen rendbe a versenyig, de ennek ellenére jól birkózott és négy győzelmet követően állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ezzel két válogató után ő áll a válogatottsági verseny élén is, mivel mind a kétszer ő végzett a legjobb helyen. Feri is négy technikaitus vagy tus győzelemmel végzett az élen úgy, hogy még akciópontot sem tudtak végre hajtani rajta az ellenfelei. Ennek ellenére ő a kötöttfogásban fog szőnyegre lépni a nyári Európa-bajnokságon. A fiúk a csapatversenyben is dobogóra állhattak. A második helyen végeztek az ESMTK mögött, megelőzve a VASAS csapatát.

A lányoknál a Báger testvérek Dorina és Barbara jutottak a legtovább, mindketten a döntőbe kerültek, de ott nem sikerült nyerniük és így végül a 36 kg-ban illetve az 58 kg-ban a második helyen végeztek.

Eredmények

női

36 kg  2.  Báger Dorina

46 kg  5.  Balog Olívia

50 kg  3.  Barna Adrienn

58 kg  2.  Báger Barbara

66 kg  4.  Józsa Kinga

fiúk

38 kg  3.  Budai Milán

           5.  Zatkó Gergő

41 kg  3.  Kiss Rómeó

44 kg  1.  Máté Miklós

48 kg  5.  Barna József

66 kg  1.  Budai Milán

75 kg  5.  Ungvári Tibor 

Fiú csapatverseny

1.  ESMTK  30 pont

2.  CVSE  28 pont

3.  VASAS 20 pont

-Pap Ferenc-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here