Keszthelyi Luca lett a legjobb atléta Magyarországon a korosztályában!

Szombaton a Syma csarnokban rendezték meg Magyarország 2017. évi serdülő és újonc fedettpályás összetett bajnokságát. A versenyen többszáz 13 – 15 éves korosztályú sportoló vett részt , akik megküzdöttek a többpróba magyar bajnoki címekért. A Ceglédi VSE atlétikai szakosztályából Keszthelyi Luca indult a versenyen és gyönyörű versenyzéssel megszerezte az újonc korosztályban a „ Magyarország  2017. évi újonc fedettpályás többpróba magyar bajnoka „ címet .

Luca korosztályában / 13 éves – újonc / négypróba verseny van , ami a 60 m gátfutásból, súlylökésből, távolugrásból és magasugrásból áll. Luca a versenyzését a gátfutással kezdte , ahol sajnos egy kicsit beragadt a rajtnál, de így is 10,08 mp-es időt tudott futni, amivel 697 pontot szerzett és a 6. helyen zárt. A  második versenyszám a súlylökés volt, ahol Luca kiváló versenyzéssel , új egyéni csúccsal 10,87 m-t lökött . Ezzel a lökéssel  587 pontot szerzett és a 3. helyen végzett. A harmadik versenyszámban a távolugrásban Luca szintén új egyéni csúcsot  ugrott  4,92 m-rel,  amiért 538 pontot kapott és ez az ugrás már  2. helyet ért. A három versenyszám után még csak a 2. helyen volt 30 ponttal lemaradva az elsőtől, de ezután jött negyedik versenyszámnak kedvenc száma a magasugrás. Luca itt nem hagyott kételyt senkiben hogy ki a legjobb ugró a korosztályában és hiba nélkül átugrotta a 158 cm-es magasságot, míg vetélytársa az addigi első csak 152 cm-t. Luca ezzel a magasugrásban szerzett győzelemmel  712 pontot kapott és megszerezte a végső győzelmet, ami  egy újabb magyar bajnoki címet ért, most többpróbában.

Luca összességében  2534 pontot ért el,  ami új országos csúcsot jelent többpróbában a korosztályában. Minden dicséretet megérdemel, mert a tehetsége mellett  a példa értékű hozzáállásával, sokszor napi több órás edzésmunkával megvalósította kitűzött céljait, amivel korosztálya legjobb atlétája lett.

Az eredményeket itt lehet megnézni:

https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2017/219-magyarorszag-serdulo-es-ujonc-fedettpalyas-osszetett-bajnoksaga-2017-eredmenyek-0304194021.pdf

Eredményhirdetés:

https://youtu.be/3_r5FTLQ3UI

Keszthelyi Luca – magasugrás 1.52 m                                                           

https://youtu.be/flobDyRV8Ko

Keszthelyi Luca – magasugrás 1.52 m – lassítva                                         

https://youtu.be/vyOH_dl8AJw

Keszthelyi Luca — 1. sikertelen kísérlete az 1.61 m-en                               

https://youtu.be/tfmZOzCSO0c

Keszthelyi Luca — 2. sikertelen kísérlete az 1.61 m-en                               

https://youtu.be/OQAflPPuCkY

Keszthelyi Luca — 2. sikertelen kísérlete az 1.61 m-en – lassítva             

https://youtu.be/jjfbH0MBLN0

Keszthelyi Luca — 3. sikertelen kísérlete az 1.61 m-en                               

https://youtu.be/_BH1l7lMR3Y

Keszthelyi Luca — 3. sikertelen kísérlete az 1.61 m-en – lassítva             

https://youtu.be/YN4Cs-gRXOA

-pézsé-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .