Hétfőn Székesfehérvárott tartották meg a III. és a IV. korcsoport részére az atlétikai diákolimpiai döntőt. A megmérettetésen három atléta képviselte városunkat, Keszthelyi Luca és Máté Diana a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumból valamint Tóth Nikolett a Református Általános Iskolából.

Keszthelyi Luca magasugrásban indult  a diákolimpiai döntőben és ragyogó versenyzéssel a 25 induló közül megnyerte a versenyt 154 cm ugrásával, így Diákolimpiai bajnok lett. A versenyzésének értékét növelte az, hogy  a III. korcsportban a 2003 és a 2004-ben születettek indultak. Luca 2004-ben született, tehát megverte a nála 1 évvel nagyobbakat is. Az eredményhirdetés után Luca megkapta Bencsik Páltól a magyar diák válogatott edzőjétől a válogatottbeli meghívót a június 24-én kezdődő varsói nemzetközi gyermekatlétikai versenyre.

Tóth Nikolett a 600 m –es síkfutásban indult és gyönyörű egyéni csúccsal 1 perc 43,6 mp-es eredménnyel a 7. helyen végzett.

Máté Diána súlylökésben képviselte a gimnáziumot és 9,78 m –es eredménnyel a 12. helyen végzett.

A múlt hét közepén az idősebb V. és VI. korcsoportos atléták is összemérték a tudásukat.

Eredmények:

Borgulya András az  Ungváry Miklós Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulója magasugrásban 3. lett 192 cm –es gyönyörű teljesítménnyel, míg 110m gátfutásban az 5. helyet szereste meg 15,9 mp idővel.

Legéndi Bendegúz a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium tanulója  magasugrásban a  6. helyet szerezte meg  184 cm-es ugrással és 110 m gátfutásban 16,95 mp –es idővel a 9. helyen végzett.

Ádám Dorka szintén  a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium tanulója gerelyhajításban /500 g/ 34,18 m-es hajítással a 12. helyen végzett.

 fehv1

fehv5 fehv4 fehv3 fehv2 fehv

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .