A labdarúgó NB III. hétközi fordulójában Kisvárdán vereséget szenvedett a Ceglédi VSE, majd vasárnap hazai pályán legyőzték a tabella első Tiszakécskét. A cegledfoci.hu tudósítása:

Vasárnap délutáni rangadónak néztünk elébe a Malomtó szélen. Bár a Tiszakécske kimagaslóan vezeti a bajnokságot, mindenképp parázs összecsapásra számíthattunk.

Jól és aktívan kezdtük a mérkőzést, a 4. percben jó helyről jutottunk szabadrúgáshoz, ahonnan Polyák a beadást választotta, de a hosszú oldalon érkező ceglédi játékosok sajnos lemaradtak a labdáról. A 12. percben újabb szabadrúgásból veszélyeztettünk, ezúttal Takács jó 30 méterről szúrta kapura a labdát, ami a sorfalról a kapus kezei közé pattant.

Két perccel később az addig hibátlanul működő védekezésünk egy pillanatra kihagyott, a hosszú oldalon egyedül mehetett kapura a tiszakécskei játékos, de Markó visszaért és a lövés pillanatában betudta dobni magát a labda útjába. A szöglet után Polyák a kapu torkából rúgta ki a labdát.

Jól játszott a csapat az első félidőben, kiegyenlített, hajtós mérkőzést láthattunk. A 25. percben aztán Kuti ugratta ki jól Pappot, aki remekül centerezett, a középen érkező Laczkóról pedig a kapuba került labda! 1:0

Hogy mennyire sikerült meglepnünk a listavezetőt, azt jól mutatja, hogy a 36. percben cserélt a vendégek vezetőedzője. Egy perccel később sajnos eladtuk a labdát, amiből életveszélyes kontrát vezetett a Tiszakécske, sokan már elkönyvelték a gólt, de nem Szabó Ricsi, aki óriásit vágtázva utolérte a labdát vezető Albert Ádámot és a lövés pillanatában hátulról becsúszva szerelni tudott. Óriási mentés volt!

Remekül játszott az első játékrészben a csapat, ami újra meghozta gyümölcsét, Lackó futott el a balszélen, majd a kapus lábai között a kapu hosszú oldalába passzolt a 44. percben. 2:0

Két gólos előnnyel várhattuk a második játékrészt.

A második 45. percben a Tiszakécske nagyobb sebességbe kapcsolt, leginkább a mi térfelünkön zajlott a játék, de egy-két esetet leszámítva nem volt komoly gólszerezési lehetőségük a vendégeknek. A 65. percben egy eladott labda után még centiket tévedett a lövésénél a vendégek egyik játékosa, a 68. percben viszont pont, hogy kicentizték. A tizenhatos bal oldaláról a hosszú pipába rúgta a tiszakécskei játékos a labdát, védhetetlen lövés volt. 2:1

A 71. és a 82. percben is Miklernek kellett védenie, a 85. percben még ez sem volt elég, hiába ütött a labdába ujjheggyel az tovább pattant a kapunk felé, de ahogy az első félidőben, úgy most is Polyák a helyén volt és a kaputorkából kivágta a labdát.

Nagyon feszült volt a mérkőzés vége, de szerencsére megtudtuk tartani az előnyünket, így a szerdai Eger elleni győzelem után újabb bravúr győzelmet ünnepelhettünk!

Ceglédi VSE – Tiszakécskei LC
2:1


Mikler – Bagó, Tóth D., Szabó, Polyák, Kuti, Markó, Takács, Papp, Pleszkán, Laczkó

Gól: Laczkó (2)

Cserék:
Pleszkán helyett Damásdi
Laczkó helyett Csendes
Takács helyett Dudás

-fotó kisvarda.hu-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here