A női kosárlabda NB I elődöntő Cegléd-Szekszárd párharcának második mérkőzését szerdán Cegléden rendezték, ahová az egyik fél két győzelméig tartó csatájába a Szekszárd 1-0-ás előnnyel érkezett. A vendégek nem tervezeték, hogy harmadik találkozóra kerüljön sor, a házigazdák viszont mindenképpen utaztak volna még Szekszárdra, ennek megfelelően komolyan egymásnak esett a két gárda. A 21-25-ös első negyed nem a védekezésekről, inkább a rohanásról szólt. A Cegléd jól dobta a triplákat és hogy mégis a Szekszárd vezetett, az a jobb közeli dobószázalékának volt köszönhető. A második negyedre agresszív védekezéssel jöttek ki a vendégek, ami nagyon nem feküdt a CEKK-nek, hat perc alatt csupán 4 mezőnypontot tudtak szerezni. Még mindig nagy tempót diktált mindkét fél, a hazaiak dobószázaléka tovább romlott és az első félidőben egyetlen támadó lepattanót sem tudtak szerezni. A nagyszünetre 10 pontra nőtt a Szekszárd előnye, akik a második félidőre kissé visszafogottabban, míg a Ceglédiek minden erejüket mozgósítva 5-0-al kezdték a harmadik játékrészt, sőt a huszonhatodik percre egy gólra apadt a különbség, de Djokics tanítványai mindig tudtak lépni a Cegléd felzárkózásaira. A 35. percig nyílt volt a mérkőzés, de a hazaiaknak nem maradt erő a fordításra, remekül küzdöttek, de végül az alapszakasz győztes Szekszárd a szezonban negyedszer is legyőzte vendéglátóját. Hozzá kell tennünk, hogy roppant gyenge játékvezetést produkáltak ma a sporik. A rengeteg téves ítéletükkel leginkább a Ceglédet súlytották. Nehéz így küzdeni egy csapatnak, akik amúgy is erőn felül teljesítenek. A sporik ténykedésének csúcspontján, az egyik ítéletnél már a szekszárdi Pirsic szólt nekik, hogy nem jól látták, mert róla ment ki a labda… A CEKK a bronzéremért küzdhet tovább, melynek mérkőzés időpontjai még nem ismertek. 

VBW CEKK CEGLÉD – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 67 – 74 (21-25,10-16,20-16,16-17)

CEGLÉD: MEDGYESSY 20/3, Katona 9/3, Skoric 7/3, Nagy-Bujdosó 13/9, Maksimovic 4, Csere: Kányási 2, Serbán 8, Kobolák, Ruttner 4, Vezetőedző: Cziczás László

SZEKSZÁRD:Studer Á. 2, Theodoreán 5/3, ERKIC 19/3 ,PIRSIC 12, LISEC 16, Csere: Gereben 7, Daniel 5/3, Bálint 8/6, Mansaré, Vezetőedző: Djokics Zseljko

Cegléd, 800 néző. V: Földházi T. ,Pálla Z., Balogh Gy.

Az eredmény alakulása. 3.p.: 5-5, 5.p.: 10-11, 9.p.: 18-21, 15.p.: 23-33,  23.p.: 36-41, 28.p.:49-53,  35.p.: 60-64, 39.p.: 64-70

Kipontozódott: Skoric 33. perc

Cziczás László: – Gratulálok a Szekszárdnak, megérdemelten jutottak a döntőbe! Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a ceglédi csapatnak lehetek az edzője és hogy ezzel a kis csapattal a döntőbejutásért játszhattunk. 

Medgyessy Dóra a Cegléd legeredményesebb játékosa: – Gratulálok a Szekszárdnak, az egész éves teljesítményük alapján megérdemlik ,hogy ottlegyenek a döntőben. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert most is mindenki megtett mindent a győzelemért. Amíg az erőnk bírta tartottuk magunkat, de sajnos ez a csoda most nem jött össze, de már írtunk elég történelmet az idén. Remélem sikerül majd megszerezni a harmadik helyet.

Djokics Zseljko: – Az egész éves remek teljesítményünk folytatódott az elődöntőben is. Fantasztikus jó csapat vagyunk, melyet a komoly munkának és a remek szurkolótáborunknak köszönhetünk. Szeretjük az ezüstöt, de szeretnénk arannyal feliratkozni a történelembe. 

Maja Erkic a győztes csapat legjobbja: – Gratulálok a Ceglédnek, remekül harcoltak. Mi jól kihasználtuk a lehetőséget, jó munkát végeztünk, jó csapatunk van és szeretnénk még tovább menetelni.

-pézsé-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .