A női kosárlabda NB I középszakasz 6. fordulójában a Ceglédi Elefántkölykök a Szekszárd csapatát fogadják. A  23-án szombaton 17.00 órakor a Cegléd Városi Sportcsarnokban megrendezendő mérkőzésről a CEKK edzőjét Újhelyi Gábort kérdeztük.

– Érdekes mérkőzésre számítok, mert az alapszakaszban kétszer is hosszabbításos mérkőzést játszottunk. A védekezésünk még nem állt össze teljesen, bár a BSE ellen már megmutatkozott, hogy az akarattal már nem volt problémánk. A Szekszárdban 4-5 olyan játékos is van, akik eldönthetik a találkozót. Próbálunk készülni belőlük, majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. 

Mi döntheti el a mérkőzést ? Tudhatunk valamit a taktikáról ?

– Persze beszélhetünk róla, remélem Szekszárdon nem olvassák majd az interjút ! Azt mondtam a játékosoknak a tegnapi videózás után, hogy ha 60 pont körül tudjuk tartani őket és megnyerjük a lepattanó labdázást, akkor biztosan nyerünk. A centereiket majdnem 1-1-ben kell fogni, mert ügyesen forgatják vissza a labdákat. A betöréseknél kell  a center segítséget megadni, ezt úgy mondjuk, hogy a gyenge oldalról be kell tudni húzódni. A támadásainknál pedig, ha sok váltással védekezik a Szekszárd, ahogy szokott, akkor a centerünk ad egy hátsó blokkot és ha elváltják, akkor ő kerül be palánk alá és őt kell megjátszani. Elképzeléseink tehát vannak, de majd a holnapi meccsen fog kiderülni, mit tudunk megvalósítani. 

-pézsé-

újhelyi gábor

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here