Az NBI.A. felnőtt kosárlabda  bajnokságban kedden hazai pályán fogadta a CEKK a Zalaegerszeg csapatát:

Filipowicz Krzysztof a CEKK vezetője nyilatkozata a  mérkőzés előtt :

Az egész csapat rendesen dolgozott a héten. Két sérültünk van, de remélem meg tudjuk nyerni ezt a meccset.

Van-e valamilyen speciális taktika, amivel készült a csapat a Zalaegerszeg ellen ?

Nem, ha csapatként fogunk játszani, akkor nyerhetünk. A vendégeknél  van négy felnőtt válogatott és egy Ukrán center, akivel azon a poszton erősebbek, de ha faultolunk, jól játszunk, akkor sikerülhet.

Ceglédi EKK – ZTE NKK   58 – 85 ( 17 – 18, 12 – 18, 13 – 21, 16 – 28)

CEKK : Katarzyna Cymmer 17, Medgyesy Dóra 12, Orbán Katinka 8, Mrozinska Natalia 6, Serbán Anett 4, Kobolák Cintia 4, Filipowicz Dóra 2, Baksa Bettina, Millner Dalma, Filipowicz Vanda

Újhelyi Gábor edzőt kérdeztük  a mérkőzés után :

Nem sikerült nyerni. Mi volt a fő okozója a vereségnek ?

Sajnos vannak problémáim a csapattal. Egy-két játékosnak a gondolkodása nem csak a sport körül forog és ez megmutatkozott a mai mérkőzésen. Itt az NB I-ben , ha nem hozod ki a maximumot összpontosításban az edzéseken is, akkor a mérkőzésen már kevés, ha ott akarok csak nyerni.

Ez okozta azt is, hogy dobó százalékban fölénk kerekedtek ?

Ennél azért összetettebb. Ahogy a védekezés szétesik, ugyanúgy a támadásunk is szétesik. A dobószázalék nálunk 37%, náluk 58 %, ez azt mutatja, hogy nem volt védekezésünk. Még egy alapvető statisztikai adat. Mi 11 gólpaszt adtunk, az ellenfél 28-at. Tehát egyénieskedtünk, nem csapatként játszottunk. Komolyan el kell gondolkodni a játékosoknak, hogy mit , miért és hogyan akarják csinálni a továbbiakban.

Hogyan lehet rendet tenni a fejekben ? 

Nagyon bízom benne, hogy megértik, hogy nekünk akkor van esélyünk a 8-ba kerülni, ha csapatként tudunk funkcionálni. Ha széthúzások vannak, egymásra mutogatások vannak, az nem fog segíteni…

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here