Vasárnap a CEKK rendezte a leány junior bajnokság 4. fordulóját a G csoport számára. A csoportba 3 csapatot sorsoltak: Sirius Kosárlabda Klub (Marosvásárhely), Szeged KE, CEKK.

Az első mérkőzésen a marosvásárhelyi csapattal mérkőztünk meg. Ezen a mérkőzésen mutatkozott be a Junior csapat edzőjeként felnőtt NB I/A csoportos játékosunk, Medgyessy Dóra. Munkáját a mérkőzés során segítette csapattársa Orbán Katinka, és a junior csapat korábbi mestere Földi Attila.

Féltünk kicsit a mérkőzés alakulásától, mivel ellenfelünket sem ismertük, és rövid is volt a cserepadunk. Több sérültünk is volt, ellenfelünk pedig teljes létszámmal jelent meg a tornán.

A ceglédi juniorok nagyon szépen kezdték a mérkőzést, az első negyedet 26-15 arányban nyerték meg, a másodikat 25-10 arányban. A két győztes negyed és a lányok által mutatott szép játék mellett, egyre inkább bíztunk a győzelemben. Igaz a második félidőben kicsit elfáradtunk, de így is magabiztos 80-60 arányú győzelmet szerzett a CEKK.

SIRIUS Kosárlabda Klub U18+ – CEKK U18+     60 – 80

(15-26, 10-25, 18-12, 17-17)

CEKK: Vasas 21, Füle 17/3, Magyar 17, Darányi 12, Augusztin 11, Tőrös 2, Zöldi, Filipowicz V, Mucska, Leimeter.

Edző: Medgyessy Dóra

A torna második mérkőzését a Sirius Kosárlabda Klub játszotta a Szeged KE csapata ellen.

Az utolsó mérkőzésen a CEKK a Szeged KE csapatával mérkőzött meg, akiknek edzője az a Mészárosné Kovács Andrea, aki néhány éve a CEKK-nél volt edző, ő kezdte meg mostani junior csapatunk nevelését.

Ellenfelünk arra készült, hogy győzelmet arat felettünk, de nem így történt. Az első negyedben kiemelkedően teljesített Varga Petra, aki a Szeged NB I/B-s csapatának tagja. Ennek köszönhetően csak 1 ponttal, 19-18 arányban nyertük meg a negyedet. Kissé idegesen, kapkodva játszottunk, sok ziccert kihagytunk. A két perces szünetben edzőnk, Medgyessy Dóra helyre rázta a csapatot, a 2. negyedet 23-14-re, a 3-at fölényesen 22-9-re nyertük. Csapatunk újra olyan szépen kosárlabdázott, mint az első mérkőzésen. Mészárosné Kovács Andrea taktikája pedig arra irányult, hogy mielőbb véget érjen a mérkőzés, játékosai sokat faultoltak, sorra kipontozódtak, míg csak 1 játékos maradt a pályán így lefújták a mérkőzést.

CEKK U18+ – Szeged KE U18+     64 – 41 (19-18, 23-14, 22-9)

CEKK: Augusztin 19, Füle 14, Magyar 13, Darányi 10, Vasas 6, Zöldi 2, Tőrös, Filipowicz V, Mucska, Leimeter.

Edző: Medgyessy Dóra

Mindkét győzelemnek nagyon örülünk, de legfontosabb számunkra az a tény, hogy a lányok csapatként játszottak, óriási győzni akarás buzgott bennük, amelyet tovább segített, hogy felnőtt NB I/A csapatunk játékosai is ott szurkoltak számukra.

Reméljük továbbra is ilyen szépen fognak teljesíteni. Gratulálunk a szép teljesítményért az edzőknek és a játékosoknak egyaránt.

-CEKK-

images (3)

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here