Fájdalmas vereség hosszabbítás után

2012. november 10-én, szombaton Szekszárdra utaztunk, hogy megmérkőzzünk az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatával. A 2011/2012-es szezonban ősszel meglepetésként nyertünk Szekszárdon, majd itthon a visszavágón is. Most is úgy éreztük, van esélyünk a nyerésre.A mérkőzés eleje igazolta reményünket. 5 perc után 10-2-re vezettünk, és még nagyobb is lehetett volna a különbség, ha pontosabban célzunk. Ami ezután történt, az viszont érthetetlen volt, megtorpant csapatunk. Kaptunk 3 triplát, elveszítettük a ritmusunkat és ellenfelünk 17-13 arányban megnyerte az első negyedet.  

A második negyed elején még mindig nem találtunk magunkra, így a 15. percben 29-16 szerepelt az eredményjelzőn a Szekszárd javára. Ekkor felébredt csapatunk és 5 perc alatt felzárkóztunk 33-31 arányba. Ez lett a félidei eredmény, vagyis a második negyedet 18-16 arányban megnyertük.A harmadik, 17-11 arányban megnyert negyedben a CEKK uralta a pályát, és megfordította az eredményt – 48-44 a javunkra. Optimistán vártuk a negyedik negyedet, bíztunk benne, hogy sikerül nyernünk. De megint szélmalomharccal szembesültünk.

A mérkőzés során csak alkalmanként (bár mindig fontos momentumokban), azonban a 4. negyedben 2 játékvezető – Vétek, Jurák – folyamatosan jelezte, hogy pályán van. A mérkőzésen végig szépen lepattanózó (17!) Mrozinskát 9 támadólepattanója alkalmával mindig faultolták, azonban centerünk javára ezekbőlcsak egyszer ítéltek a játékvezetők!!! Emellett sokszor hoztak olyan ítéleteket, melyek kivették csapatunkat a ritmusból, és nem kedveztek számunkra. 3 játékosunk pontozódott ki – Hegedűs a 4. negyedben, Orbán és Medgyessy a hosszabbításban. A hosszabbítás végén Scsekics támadófaultjait védőfaultnak ítélték a fent említett játékvezetők, ezzel ellenfelünk megszerezte az utolsó, győztes pontokat.

Atomerőmű KSC Szekszárd – CEKK 78 – 75
(17-13, 16-18, 11-17, 21-17, 13-10)
CEKK: Serbán 23, Medgyessy 20/3, Mrozinska 14, Orbán 2, Cymmer 8/3, Hegedűs 4, Baksa 4, Millner, Filipowicz D., Kobolák.
Edző: Újhelyi Gábor

Érdekességként hozzá kell tenni, hogy a mérkőzés után több hazai néző gratulált a Szekszárdon közismert Újhelyi mesternek és elmondták neki, hogy „ezt a győzelmet a játékvezetőktől kapták ajándékként”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here