A 2017-es év első birkózó versenyét a kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokságot a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban rendezte az ESMTK szombaton. A remek hangulatú bajnokság tizennégy csapat részvételével zajlott le. A Ceglédi VSE TS Integral birkózói remek teljesítményt nyújtva nyerték első bajnoki címüket ebben a korosztályban. Utoljára 2005 és 2010-ben sikerült bajnoki címet nyerni a fiatalabb korosztályban. 
A ceglédiek a selejtezők során magabiztosan meneteltek a döntő felé. Az első mérkőzésen a Nagyszénás csapata ellen százszázalékos teljesítményt nyújtva 39-0 arányban nyertek. A következő fordulóban a Kecskeméti TE csapata ellen, ahol nem a legerősebb összeállításban léptek szőnyegre a ceglédiek 27-13-as győzelem született. Az elődöntőben a Csepel csapata ellen minden mérkőzést megnyerve 32-5-ös végeredményt követően jutottak a döntőbe, ahol a Budapesti Honvéd SE csapata következett. Mivel a több évtized után idén a birkózó sportba visszatérő Honvéd gyakorlatilag a tavalyi bajnok Dorog csapatát komplett leigazolta így a címvédővel kellett megküzdeni a végső győzelemért. 
A döntő ceglédi szempontból jól indult mivel a kilenc mérkőzésből zsinórban négyet nyertek Kecskeméti Dávid, Török Tamás, Kecskeméti Krisztián és Szivák József révén. Ekkor a ceglédiek 16-1 arányban vezettek és már csak egy győzelem kellett a végső sikerhez. A következő két mérkőzést a Honvéd nyerte pontozással, a 69 kg-ot 1-0 majd a 76 kg-ot 2-0-ra. Igaz a 76 kg-ban birkózó Mohella Flórián egy akcióját a bírók nem adták meg amivel Ő nyerte volna a találkozó. Így még várni kellett az ünnepléssel. A következő találkozón a 85 kg-ban szőnyegre lépő Takács István 3-0-ra nyerte a Honvédos ellenfelével szemben, amivel bebiztosította két mérkőzéssel a vége előtt, hogy 2017-ben a Cegléd a bajnok. 
 
Az utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság végeredménye:
Bajnokcsapat: 
Ceglédi VSE (Edzők: Kovács Béla, Pap Attila, Pap Ferenc, Versenyzők: Kecskeméti Dávid, Török Tamás, Filus Erik, Kecskeméti Krisztián, Kovács Árpád, Szivák József, Bajkai Ábel, Tóth Levente, Magyar Sándor, Mohella Flórián, Dömök Péter, Kovács Béla, Takács István, Deák Martin)
2. Budapesti Honvéd SE
3. Ferencvárosi TC
4. ESMTK
5. Érdi Spartacus
6. Csepeli BC
 
Döntő mérkőzés: 
Ceglédi VSE – Budapesti Honvéd SE 19-17
50 kg: Kecskeméti Dávid – Spányik Ákos 3-1 (3-1)
54 kg: Török Tamás – Pohilec Ádám 8-0 (7-1)
58 kg: Kecskeméti Krisztián – Szányi Áron tus 8-0-nál (12-1)
63 kg: Szivák József – Buczkó Dániel 8-0 (16-1)
69 kg: Bajkai Ábel – Putnoki Zsolt 0-1 (16-4)
76 kg: Mohella Flórián – Lévai Tamás 0-2 (16-7)
85 kg: Takács István – Vátzi Bálint 3-0 (19-7)
100 kg: Galambos Milán ellen nem állított ki versenyzőt a Cegléd! (19-12)
+ 100 kg: Deák Martin visszalépett – Vátzi Roland (19-17) 
 
-Pap Ferenc-
 
birk 1
 
birk

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here