Október utolsó szombatján Dorogon, a városi sportcsarnok három szőnyegén került lebonyolításra a 2016. évi kadet kötöttfogású és női országos bajnokság. A két szakág összesen huszonkettő súlycsoportban mérhette összetudását, a fiúknál nyolcvanhatan, míg a hölgyeknél negyvennyolcan próbáltak szerencsét. A huszonkét bajnoki címből végül négyet a Ceglédi VSE TS Integral birkózói hozhattak haza. Ennél csak a házigazda Dorog tudott többet nyerni. Rehor Orsolya 52 kg-ban, Kecskeméti Krisztián 54 kg-ban és Szivák József 58 kg-ban egyaránt három-három győzelmet követően, valamint Kecskeméti Dávid négy győzelmet követően állhatott fel a dobogó legmagasabb fókára. A bajnoki címek értékét tovább növeli, hogy hárman Rehor Orsólya, Kecskeméti Dávid és Szivák József utolsó éves serdülőként tudott az idősebbek között nyerni. A ceglédiek ezen kívül három bronzérmet és egy negyedik helyet is elhoztak Dorogról. Ezzel a csapatverseny második helyén végeztek a házigazda Dorog mögött, megelőzve az ESMTK csapatát.
Eredmények:
42 kg  4.  Lakatos Gusztáv
46 kg  1.  Kecskeméti Dávid
50 kg  3.  Filus Erik
54 kg  1.  Kecskeméti Krisztián
58 kg  1.  Szivák József
           3.  Török Tamás
69 kg  3.  Mohella Flórián
76 kg  5.  Kovács Béla
Csapatverseny
1. Dorog
2. CVSE
3. ESMTK
 
A múlt szombaton először került sor az – mint a hivatalos elnevezésből is kiderült – I.Kárpát-medencei kötött- és szabadfogású bajnokságra, amelynek a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok adott otthont. A házigazda ESMTK birkózó szakosztálya a számos hazai klub mellett még öt ország, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Szerbia és Moldova képviseltette magát, vagyis érkeztek ifjú birkózók Erdélyből, a Felvidékről, a Kárpátaljáról és a Vajdaságból is. A Ceglédi VSE hat fővel képviseltette magát és egy első, három második, egy harmadik és egy ötödik helyet szereztek a rangos viadalon.
Eredmények:
kötöttfogás
46 kg  2.  Kecskeméti Dávid
54 kg  1.  Török Tamás
58 kg  2.  Kecskeméti Krisztián
           5.  Szivák József
69 kg  3.  Mohella Flórián
 
szabadfogás
69 kg  2.  Kovács Béla
-Pap Ferenc-
csapat
szivak-jozsef-es-torok-tamas torok-tamas-i-karpat-medencei-bajnoksag kecskemeti-david kecskemeti-krisztian rehor-orsolya

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .