A júniusi, győri Európa-bajnokság előtt az utolsó hazai egyéni versenyt bonyolították le szombaton a serdülő birkózók számára. A szabadfogású megmérettetésen a legtöbb súlycsoportban már eldőlt a válogatott címeres mezek sorsa, emiatt meglehetősen kevesen, mindössze nyolcvanöten próbáltak szerencsét Tokodon. A Ceglédi VSE TS Integral négy fővel képviseltette magát. A ceglédiek mindannyian a helyezettek között végeztek. Ezúttal a legjobb eredményt a 62 kg-ban versenyző, még diák I-es Csiszár Márkó érte el a serdülők között, aki az idősebbek között tudott diadalmaskodni. A csapatversenyben a ceglédiek a 4. helyen végeztek, ép hogy csak lemaradva a dobogóról. Az ugyancsak 18 pontot gyűjtő Kertváros a két első helyének köszönhetően végzett a Cegléd előtt. 
 
 
Eredmények:
38 kg 
3.  Rafael Dániel
57 kg 
2.  Barta Milán
5.  Komáromi Viktor
62 kg 
1.  Csiszár Márkó
 
Csapatverseny:
1. Diósgyőr      29 pont 
2. ESMTK        20 pont
3. Kertváros    18 pont
4. CVSE          18 pont
 
Vasárnap a 2018. évi extraliga felnőtt csapatbajnokság odavágó mérkőzéseire került sor az ESMTK rendezésében a Pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban. A tavalyi bronzérmes Cegléd az idei évben is érem esélyesként lépett szőnyegre mivel az időközben a Honvédhoz igazolt Lőrincz testvérek ebben az évben még a Cegléd csapatát erősítik vendég játékosként. Sajnos Tamás ezen a napon nem tudott szőnyegre lépni, mivel ebben az évben a csapatbajnokság programjából kivették a 82 kg-ot és így csak a 97 kg-ban tudott volna birkózni kötöttfogásban, de ott Viktor szerepelt. Ennek ellenére Cegléd jól kezdett és az első fordulóban az FTC csapatát 6 – 2 arányban győzte le. A második fordulóban a tavalyi bajnok ESMTK következett, ahol egy szoros mérkőzésen az ESMTK győzött 5 – 3-ra. A harmadik fordulóban az újonc UTE ellen egy újabb 6 – 2-es győzelem következett. Majd a negyedik fordulóban az ESMTK-át is legyőző Pénzügyőr következett ahol egy kicsit tartalékosan állt fel Cegléd. Ezen a találkozón Viktor sem lépett szőnyegre és így végű 6 – 2-es Pénzügyőr győzelem született. Az utolsó fordulóban a Csepel csapata következett ahol a Cegléd a legnagyobb arányú győzelmét aratta 7 – 1-re. Az odavágót követően Cegléd a harmadik helyen áll. A visszavágó mérkőzésekre november végén kerül sor.
 
A csapat tagjai: Török Tamás, Kecskeméti Krisztián, Villim István, Kecskeméti Ferenc, Kovács Árpád, Kovács Béla, Mohella Flórián, Lőrincz Tamás, Nagy Péter, Medgyes Viktor, Lőrincz Viktor, Szuda Péter és Szuda Zoltán.
 
Eredmények
I. forduló
CVSE – FTC  6 – 2
 
II. forduló
CVSE – ESMTK  3  – 5
 
III. forduló
CVSE – UTE 6 – 2
 
IV. forduló
CVSE – Pénzügyőr  2 – 6
 
V. forduló
CVSE – Csepel  7 – 1
 
A 2018. évi extraliga állása az odavágó mérkőzéseket követően:
1. Pénzügyőr SE 15 pont
2. ESMTK 12 pont
3. Ceglédi VSE 9 pont
4. Ferencvárosi TC 6 pont
5. Újpesti TE 3 pont
6. Csepeli BC 0 pont 
 
-Pap Ferenc-
 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .