A hétvégén a Ceglédi VSE TS Integral birkózói több helyszínen is szőnyegre léptek a bajnoki helyezésekért. Szombaton a diák I. és diák II-es korosztály Mezőfalván a szabadfogású Közép-Magyarország diákolimpia területi bajnokságán küzdöttek a területi bajnoki címekért és az országos döntőbe jutásért. A ceglédiek 25 fővel képviseltették magukat a bajnokságon és végül öt első, két második és kilenc harmadik hely mellett két negyedik és három ötödik helyezést is begyűjtöttek. Az országos bajnokságra diák II-ben 8 fő, diák I-ben pedig kilenc fő vívta ki az indulás jogát.
 
Eredmények
 
Diák II. Korcsoport 

26 kg 

3.  Kiss Marcell 
29 kg 

3.  Mojs Rómeó és Kovács Zsolt 
32 kg 

3.  Albok Balázs 
35 kg 

3.  Budai Ferenc 

5.  Szél Viktor

38 kg 

3.  Manczák Rajnald 
42 kg 

3.  Ungvári Tibor 

 
Diák I. korcsoport 
35 kg 
2.  Boda Csaba 
38 kg 
1.  Józsa Attila 
3.  Grünberger Márk 
42 kg 
1.  Manczák Máriusz Ruben 
4.  Cseh Dávid 
46 kg
1.  Mizsei Milán 
4.  Papp Balázs 
50 kg 
1.  Mizsei Ádám
2.  Csiszár Adrián 
54 kg 
3.  Német Attila 
63 kg 
1.  Csiszár Márkó 
69 kg
5.  Deák Bálint Gergő 
76 kg 
3.  Varró Zoltán 
5.  Fekete Zoltán 
  
 
Ugyancsak szombaton az kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokságot rendezték Pesterzsébeten a Kruj Iván Sportcsarnokban 16 szakosztály részvételével. A sorsolásnál a a címvédő Cegléd és az előző évi ezüstérmes Honvéd külön ágra kerültek. Az első fordulóban a nyolc közé kerülésért a Cegléd a Dél-Zselic csapatával mérte össze a tudását. A mérkőzésen magbiztos 30-9 arányú ceglédi győzelem született. A negyed döntőben a Kecskemét csapata következett ahol egy szorosabb mérkőzésen Cegléd nyert 22-18-ra. A döntőbe kerülésért a Dorog csapatával mérte össze a tudását Cegléd, ahol végül a Dorog 23-16-ra győzedelmeskedett. Ezzel Dorog jutott a döntőbe. Cegléd a vigaszágon folytatta. Itt a Kertváros csapatával mérkőztek meg. A Cegléd végül egy nagyon szoros mérkőzésen 21-19-re le győzte Kertváros csapatát. Így a folytatásban Cegléd a bronzéremért léphetett a szőnyegre a Honvéddal szemben. A bronzcsatában a Honvéd magabiztos 29-10-es győzelme azt jelentette, hogy Cegléd végzett a negyedik helyen.
A csapat tagjai: Katona Zoltán, Baliga Marcell, Kecskeméti Dávid, Pataki Szebasztián, Tóth Levente, Kovács Árpád, Szivák József, Medgyes Mátyás, Medgyes Viktor, Kecskeméti Szebasztián és Tauber István.
 
Végeredmény
1.  ESMTK
2.  Dorog
3.  Honvéd
4.  Cegléd.
5.  Kertváros
6.  FTC
 
Vasárnap a juniorok a szabadfogású és női országos bajnokságon vettek részt Kecskeméten. A ceglédiek a fiúknál öt a lányoknál két fővel képviseltette magát. Ezúttal a lányok szerepeltek jobban, mivel mind a ketten felállhattak a dobogóra. Az 53 kg-ban Rehor Orsolya bronzérmes, a 65 kg-ban birkózó Bajtai Kira ezüstérmes lett. A fiúk a gyengébbik fogásnemben végül két ötödik helyezést szereztek.
 
Eredmények:
53 kg  3.  Rehor Orsolya
65 kg  2.  Bajtai Kira
 
fiúk
70 kg  5.  Molnos Norbert
79 kg  5.  Mohella Flórián
 
-Pap Ferenc-
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .