A  hétvégén három korosztályban is a bajnoki címekért és érmekért léptek szőnyegre a Ceglédi VSE birkózói szabadfogásban. Szombaton a a legfiatalabbak a diák II-es korosztályban Szentesen a Lőrincz Márton emlékversenyen mérték össze a tudásukat. A közel kétszáz induló között kilenc ceglédi versenyző is harcba szállt a tizennégy bajnoki címért. A ceglédi birkózók nagyszerűen küzdöttek és két bajnoki címmel és egy ezüstéremmel zárták a bajnokságot. A Cegléd mellett csak a Csepel tudott még duplázni, a többi bajnoki cím  más-más klubokba került. A bajnoki címeket a 23 kg-ban Barna József és a 42 kg-ban Ungvári Tibor szerezte meg. Így mind a ketten a kötöttfogás után szabadfogásban is felállhattak a dobogó legmagasabb fokára. Mind a két ceglédi versenyző minden ellenfelét tussal legyőzve szerezte meg az újabb bajnoki címét. Az 50 kg-ban Molnár Vivien a fiúk mezőnyében jutott a döntőbe ahol közel állt a végső győzelemhez, de végül az ellenfele tudott nyerni tussal.


Eredmények

23 kg  1.  Barna József

42 kg  1.  Ungvári Tibor

50 kg  2.  Molnár Vivien


Ugyanezen a napon Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnoka adott otthont a 2019. évi felnőtt szabadfogású férfi és női országos bajnokságnak, melyen összesen 120 birkózó próbált szerencsét.  A Ceglédi VSE a férfiak mezőnyében két fővel a női mezőnyben egy fővel képviseltette magát. 
Molnos Norbert a 70 kg-ban két győzelmet és két vereséget követően szerezte meg a bajnoki bronzérmet. A még első éves junior korosztályú Rehor Orsolya az 53 kg-ban élete első felnőtt bajnokságán az előkelő 5. helyen végzett egy-egy győzelem és vereség után. Sajnos szerencséje sem volt ezen a napon, mivel a csoport küzdelmek során a körbeverés alakult ki, amiből ő jött ki a legrosszabbul és így nem jutott az elődöntőbe. Így fordulhatott elő, hogy a az a versenyző akit a csoportküzdelmek során legyőzött végül a harmadik helyen végzett.


Eredmények 

női 53 kg 

5.  Rehor Orsolya


férfiak 70 kg 

3.  Molnos Norbert


Vasárnap a 2019. évi serdülő szabadfogású bajnokság küzdelmeire került sor Győrben az Olimpiai Sportparkban. A 11 súlycsoportban összesen 197-en álltak rajthoz. A Ceglédi VSE ebben a korosztályban 13 fővel képviseltették magukat. A ceglédiek végül egy ezüst és három bronzérmet valamint egy ötödik helyezést szereztek. A döntőbe a 44 kg-ban versenyző Rafael Dániel jutott két győzelmet követően, de ott végül a technikai tus vereséget szenvedett a házigazdák versenyzőjétől. A csapatversenyben három csapat ESMTK, Vasas és a Cegléd is 19 ponttal végzett az élen. A végső sorrendet ebben az esetben az döntötte el, hogy melyik csapatnak van több bajnoki címe. Mivel Cegléd nem szerzett bajnoki címet végül a harmadik helyen végzett a két bajnoki címet szerző ESMTK és az egy bajnoki címet szerző VASAS mögött.. Viszont a legtöbb érmet a ceglédiek vihették haza a bajnokságról.


Eredmények

38 kg  3.  Józsa Attila

44 kg  2.  Rafael Dániel

57 kg  5.  Mizsei Ádám

68 kg  3.  Komáromi Viktor

75 kg  3.  Csiszár Márkó


Csapatverseny:

1.  ESMTK   19 pont

2.  Vasas      19 pont

3.  Cegléd     19 pont

-Pap Ferenc-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here