A Dózsa György úti Simon János Kosárlabdacsarnok két szőnyege adott otthont szombaton a III. Honvéd-kupának, ami egyben a 2019. évi felnőtt kötöttfogású országos bajnokságnak felelt meg. A viadalon a 10 bajnoki címek sorsa 79 versenyző között dőltek el. A Ceglédi VSE birkózói hét fővel képviseltették magukat. A ceglédi csapatból hiányzott a válogatott Nagy Péter és a szintén válogatott kerettag Kecskeméti Krisztián. Mind a ketten váll műtét után lábadoznak. A ceglédiek ennek ellenére remekül helyt álltak. Egy bajnoki cím mellett egy-egy ezüst és bronzérmet, valamint egy negyedik és két ötödik helyet is begyűjtöttek. Ezzel a csapatverseny második helyén végezetek a házigazda Honvéd mögött. A bajnoki aranyat a 60 kg-ban versenyző Török Tamás szerezte meg, aki ezzel megvédte a tavaly megszerzett bajnoki címét. Tamás egy magabiztos pontozásos (6-1) és egy technikai tus (9-0) győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol szintén technikai tus (8-0) győzelmet aratva jutott a döntőbe. A döntő első menetében a bírók Tamást intették először, de a lenti helyzetet kivédekezte és így kaposvári ellenfele szerzett vezetést 1-0-ra. A második menetben nagyobb iramot diktált és így a bírók az ellenfelét is megintették. Lentről meg is pörgette ellenfelét, amivel 3-1-re átvette a vezetést ami a mérkőzés lefújásáig már nem változott. Ezzel a még mindig junior korosztályú Tamás második felnőtt bajnoki címét szerezte meg. A dobogóra még a Kecskeméti testvérek Ferenc és Dávid állhatott fel. Feri a 63 kg-ban három győztes és egy vesztes mérkőzés után a második, öccse Dávid első éves juniorként a legkisebb súlycsoportban 55 kg-ban két-két vesztes és győztes mérkőzés után a harmadik helyen végzett.

Eredmények

55 kg 

3.  Kecskeméti Dávid           

4.  Horváth Csaba60 kg 

1.  Török Tamás

63 kg 

2.  Kecskeméti Ferenc           

5.  Tóth Levente

77 kg 

5.  Mohella Flórián


Csapatverseny

1.  Honvéd         61 pont

2.  CVSE            23 pont

3.  BVSC-Ganz  18 pont


A bajnokságon a ceglédi nevelésű, de már nem ceglédi színekben versenyzők is szép eredményeket értek el.

Eredmények

60 kg  3.  Andrási József    Honvéd

63 kg  4.  Kmegy Dániel     Vasas

67 kg 

3.  Tóth Martin         Honvéd           

4.  Kozák István      Soltvadkert

77 kg  3.  Kottes Pál           Sziget SC

87 kg  1.  Lőrincz Viktor     Honvéd    Viktor (2014-től zsinórban a hatodik bajnoki címét szerezte meg)

Lőrincz Tamás betegség miatt kénytelen volt kihagyni az OB-ét. 


Szintén szombaton a a legkisebbek Kiskunfélegyházán a Kiskun Kupa, id. Besze László nemzetközi emlékversenyen léptek szőnyegre. A Ceglédi VSE tíz fiatallal képviseltette magát és szép eredményeket értek el az igen erős mezőnyben.


Eredmények

Gyermek II.

26 kg  2.  Rafael Sándor


Gyermek I.

26 kg  5.  Ungvári Zalán           5.  Józsa Nikolett

28 kg  2.  Budai Milán


Diák II.

26 kg  3.  Máté Miklós 

38 kg  3.  Budai Ferenc

42 kg  1.  Ungvári Tibor


Diák lány43 kg  3.  Józsa Kinga


Vasárnap második alkalommal került megrendezésre a Filus Sándor emlékverseny, amely idén a serdülő korosztály kötöttfogású országos bajnoksága volt Soltvadkerten. A viadalon 11 súlycsoportban közel 50 egyesület 151 birkózópalántája próbált szerencsét. A Ceglédi VSE  ebben a korosztályban nyolc fővel képviseltette magát. A csapat fele utolsó éves diákként indult el az idősebbek között. A ceglédi fiatalok végül egy ezüst és két bronzéremmel, valamint két ötödik hellyel zárták a bajnokságot. A döntőbe a 44 kg-ban induló Rafael Dániel jutott két könnyű mérkőzést követően. A döntőben viszont már nem bírt esztergomi ellenfelével és így meg kellett elégednie a bajnoki ezüstéremmel. A két bronzérmet a 38 kg-ban Józsa Attila és a 75 kg-ban szőnyegre lépő Csiszár Márkó szerezte meg.

-Pap Ferenc-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here