Hétvégén az év második korosztályos válogatóját rendezték a serdülőknek Nagykanizsán három ország részvételével. Szombaton a szabadfogásban 141-en, vasárnap a kötöttfogásban 123-an mérték össze az erejüket. A ceglédi VSE birkózói mind a két fogásnemben képviseltette magát. Szabadfogásban öten, kötöttfogásban hatan léptek szőnyegre a válogatottságért. Szabadfogásban Józsa Attila a 48 kg-ban három technikaitus győzelem után a döntőben is magabiztos 7-1-es pontozásos győzelmet aratott és ezzel a második válogatót is megnyerte. Így biztossá vált, hogy ebben a súlycsoportban ő képviselheti a nyári korosztályos világversenyen hazánkat. Manczák Ruben is jól küzdött az 52 kg-ban. Ugyan egy győzelem után a későbbi győztestől vereséget szenvedett, de a vigaszágon már meg sem állta bronzéremig. A többiek is jól kezdtek, mindannyian győzelmekkel rajtoltak, de végül vereséggel búcsúztak a versenytől és a hetedik helyen végeztek a súlycsoportjukban.


Eredmények

48 kg  1.  Józsa Attila

52 kg  3.  Manczák Ruben 7.  Cseh Dávid

57 kg  7.  Csiszár Adrián

62 kg  7.  Mizsei Milán


Vasárnap kötöttfogásban is két érmet gyűjtöttek a ceglédiek. Csiszár Márkó a 75 kg-ban három győzelemmel jutott a döntőbe, ahol már nem tudott szőnyegre lépni, mivel betegen vett részt a versenyen és a döntő időpontjában már nagyon nem érezte jól magát. Ennek ellenére a két válogatót követően így is ő áll az élen ebben a fogásnemben és így minden esélye meg van a válogatottságra. A bronz csatáig hárman is eljutottak, de csak az 52 kg-ban versenyző Manczák Ruben tudott nyerni és így a szabadfogás után a kötöttfogásban is dobogóra állhatott. 48 kg-ban Józsa Attila és az 57 kg-ban Csiszár Adrián is éremért birkózhattak, de alulmaradtak az ellenfelükkel szemben és így az 5. helyen végeztek. 


Eredmények

48 kg  5.  Józsa Attila

52 kg  3.  Manczák Ruben

57 kg  5.  Csiszár Adrián

75 kg  2.  Csiszár Márkó


A két válogatót követően a junior szabadfogású válogatott az ukrajnai Lvivben vet részt nemzetközi versenyen öt versenyzővel. A 70 kg-ban a két hazai válogatót megnyerő Kovács Árpád is a csapattal utazott. A kilenc ország részvételével megrendezett versenyen Árpi nagyszerűen szerepelt és négy győzelmet követően ukrán, cseh és német ellenfeleket felülmúlva megnyerte az igen erős megmérettetést. Ezzel ebben az évben eddig minden mérkőzését megnyerte és megőrizte veretlenségét.

Eredmények

70 kg  1.  Kovács Árpád

-Pap Ferenc-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here