Szerdán Cegléden rendezték az NB II-es csapat bajnoki döntőt a Restart CVSE, ESMTK és Felső Zselic résztvételével, akik közül  két csapat jövőre már az NB I –ben birkózhat.

A verseny színvonalát és a ceglédi csapat erősségét Lőrincz Tamás és Ungvári Miklós(cselgáncsozó)Olimpiai ezüstérmesek és Európa Bajnokok, Horváth András és Kozák István Egyetemi Világbajnokok, Lőrincz Viktor Európa Bajnoki Ezüstérmes, Dajka Zsolt és Dajka Richárd többszörös válogatottak Biztosították.

Papp Ferenc edzőt kérdeztük a verseny előtt. Milyen eredményt vársz ma este ?

-Erősnek tartom a csapatunkat , nagyon remélem, hogy megtudjuk nyerni ezt a versenyt.

Ungvári Miklóst arról kérdeztük, cselgáncsozóként hogyan keveredett a birkózó szőnyegre ?

-Mondhatni rokon sportág. Itt is fizikálisan egymásnak feszülnek az emberek. A szabadfogású birkózás és a judo elég közel állnak egymáshoz. Tomival utaztam Budapestre, ő mondta, hogy lesz ez a csapat bajnokság. Nem próbálnám ki ?  Első felindulásból könnyelműen rávágtam, hogy tudod mit, legyen. Én régen birkózgattam . A versenyen egy pillanat alatt az elődöntőben találtam magam, miután jött a döntő és számítottak rám itt is.

Ugye ez csak egy kalandozás  és nem váltasz sportágat?

-Nem, természetesen ugyanazt a sportot folytatom a judót.

Mit vársz magadtól a mai versenyen ?

-Nem szeretnék rögtön tussal kezdeni, illetve tusba esni. Remélem, hogy tudok hozzátenni a csapat sikeréhez. Nyerni szeretnék.

A versenyt  a ceglédi csapat az ESMTK és a Dél-Zselic ellen is nagy fölénnyel nyerte az alábbi egyéni eredményekkel :

Lőrincz Tamás két tus győzelem, Ungvári Miklós 1 tus győzelem, Horváth András 1 tus és egy 3-1-es győzelem, Kozák István négy győzelem 3-1,3-0,3-1,3-0, Lőrincz Viktor két tus és egy 3-1-es győzelem, Dajka Zsolt 3-1 ,Dajka Richárd 2 tus győzelem, Palásti László egy tus győzelem,és 1-3, 0-4 ,3-0 eredmények, Oláh Richárd 0-3, 3-1, Dömötör László egy tus győzelem, Jónás Attila egy tus győzelem.

Gratulálunk a Csapatnak ! Sok sikert az NB I-ben !

Papp Ferenc és Papp Attila a Csapat edzői

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here