A 2016. évi szabadfogású diák és serdülő országos csapatbajnokság a ceglédi Gál József Sportcsarnokban került megrendezésre a hétvégén. A diákok szombaton a serdülők vasárnap küzdöttek a bajnoki címért. Mind a két korosztályban 19-19 csapat vívta ki az indulás jogát a területi bajnokságokon. A Ceglédi VSE TS Integral birkózói mind a két korosztályban képviseltették magukat. A diákoknál a bejutott csapatok közül 17 csapat jelent meg a bajnokságon akik hat csoportba osztva küzdöttek a középdöntőbe jutásért. A ceglédiek a Haladás és Sziget SC csapataival került egy csoportba akiket 40:12 és 40:8 arányban győztek le. A középdöntőben az újabb sorsolást követően a Diósgyőr és Kaposvár csapataival mérkőztek a döntőbe kerülésért, ahol először a DBC csapatát verték 28:24 majd a a Kaposvárt 44:9 arányban. Így a ceglédiek a döntőbe kerültek és az FTC csapatával küzdöttek meg a bajnoki címért. Sajnos a döntőben a Ferencváros bizonyult jobbnak 39:15 arányban, így a ceglédiek az előkelő második helyen végeztek.
Az ezüstérmes csapat tagjai:
Józsa Attila, Rafael Dániel, Manczák Máriusz Ruben, Cseh Dávid, Rehor Levente, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Szabó Richárd, Komáromi Viktor, Katona Andrea, Csiszár Márkó, Horváth Alex, Marjai Levente, Marjai Attila, Varró Zoltán, Fekete Zoltán és Ujszászi Szabolcs 
A diák csapatbajnokság végeredménye:
1. FTC
2. CVSE
3. ESMTK
A serdülőknél vasárnap 16 csapat jelent meg a mérlegelésen akiket szintén hat csoportba sorsoltak. A ceglédiek ezúttal Abony és a Haladás csapataival került szembe, de könnyedén 28:16 és 39:12-es győzelmekkel jutott a középdöntőbe. Itt a Diósgyőr és a Csepel csapataival sorsolták össze. A DBC ellen a ceglédiek 32:16-ra győztek majd a döntőbe kerülésért a Csepel következett. A Csepel ellen egy szoros mérkőzésen 25:19-es vereséget szenvedtek és így a bronzéremért birkózhattak. A bronz meccsen Dorog ellen még ennél is szorosabb eredmény, 20:20 született. A döntetlen esetén először a több tus győzelem dönt és ebben a dorogiak voltak a jobbak és így az Ő nyakukba akasztották a bronzérmet.
A negyedik helyezett csapat tagjai:
Urbán Martin, Balogh Bence, Katona Zoltán, Kecskeméti Dávid, Filus Erik, Rafael Tímea, Rehor Orsolya, Tóth Levente, Szivák József, Mizsei Evelin, Dömök Péter, László Márk és Deák Martin.
A serdülő csapatbajnokság végeredménye:
1. ESMTK
2. Csepel
3. Dorog
4. CVSE
Felkészítő edzők: Kovács Béla, Pap Attila, ifj. Pap Attila és Pap Ferenc
-Pap Ferenc-
birkozo-ocsb

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .