Hosszú évtizedeket követően ismét visszatért a Budapesti Honvéd SE a magyar birkózás világába. Szombaton a fővárosi szakosztály egy rangos nemzetközi felnőtt válogatóval mutatkozhatott be, ahol a férfi birkózók mindkét fogásnemben felmérhették év eleji tudásukat. A délelőtt 10 órától kezdődő kötöttfogásúaknál 83, míg a délután 15 óra 30 perctől kezdődő szabadfogásúaknál 51 sportoló próbált szerencsét. A kötöttfogásban olasz és ukrán versenyzők is színesítették a mezőnyt ahol a Ceglédi VSE TS Integral hét versenyzője is szőnyegre lépett. A ceglédiek a két első hely mellett egy harmadik és egy ötödik helyet is begyűjtöttek. Ezzel a csapatversenyben a harmadik helyen végeztek a házigazda Honvéd és az ESMTK csapatai mögött.

Lőrincz Tamás először mutatkozott be a hazai közönség előtt az új súlycsoportjában a 75 kg-ban. A döntőbe két könnyed mérkőzéssel jutott be, ahol a a hazaiak junior Európa Bajnok versenyzőjével Lévai Zoltánnal mérkőzött meg. Tamás magabiztos birkózással a mérkőzést végig uralva 7:0-ra győzte le ellenfelét. 

Lőrincz Viktor a 85 kg-ban szintén két győzelmet követően jutott a döntőbe, ahol az U23-as Európa Bajnok Szilvási Erikkel mérte össze a tudását. Az összecsapást Viktor nyerte 2:1-re úgy, hogy míg ellenfele láthatóan nagyon elfáradt addig Viktornak nem kellett mindent kiadnia magából a győzelemért.


 
Eredmények
66 kg  3.  Kozák István
75 kg  1.  Lőrincz Tamás
85 kg  1.  Lőrincz Viktor
           5.  Szuda Péter
 
Csapatverseny
1.  Honvéd
2.  ESMTK
3.  CVSE 
 
-Pap Ferenc-
 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .