Lőrincz Tamás 4:0-ra kikapott a dél-koreai Rju Han Szutól a kötöttfogású birkózók 66 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében. Szöcsi a vigaszágon sem folytathatja, legyőzője ugyanis vereséget szenvedett a negyeddöntőben. A Nemzeti Sport tudósítása:

A londoni olimpián ezüstérmet szerző Lőrincz Tamás a 2013-ban világbajnoki címig, 2015-ben pedig vb-ezüstig jutó dél-koreai Rju Han Szu ellen kezdte meg szereplését a riói olimpián.

A mérkőzés elején egyik fél sem tudott akciózni, a bírók azonban aktívabbnak látták a dél-koreait, így Lőrinczet kétszer is megintették, az ezért járó parterhelyzetet azonban kivédekezte. Az első menet vége előtt kilenc másodperccel nyakra fogás miatt két pontot kapott Rju Han Szu, így előnnyel mehetett pihenni.

„Állítólag a nyakához nyúlt, nem tudom, én még ilyet nem láttam” – mondta Takács Ferenc, a válogatott másodedzője az MTI-nek Lőrincz intéséről.

A szituációról Sike András szövetségi kapitánynak is megvolt a véleménye: „Úgy tűnik, mi nem nyúlhatunk hozzá az ellenfeleinkhez, nekünk nem szabad.”

A második menetben ismét a dél-koreait látták aktívabbnak – akit egyébként egyszer intettek meg a mérkőzés folyamán –, sőt újabb két pontért ki is tolta Lőrinczet a szőnyeg érvényes felületéről, így már 4:0-ra elhúzott.

A hátralévő időt jól tartotta kézben Rju Han Szu, így megnyerte a mérkőzést, és bejutott a legjobb nyolc közé. Lőrincz Tamás a vigaszágon sem folytathatja, legyőzője ugyanis a negyeddöntőben vereséget szenvedett az örmény Migran Arutjunjantól.

-pézsé-

Szocsi Rio

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .