Lőrincz Tamással beszélgettünk Cegléd Legnépszerűbb Sportolója díjról és a két hét múlva kezdődő Európa Bajnokságról. 

Megnyerted Cegléd Legnépszerűbb Sportolója szavazást, így a vele járó Közönség Díjat is. Nagyon izgalmas volt a voksolás. Követted az eseményeket ?

Nagyon örülök neki. Nyomon követtem és láttam, hogy hányan kampányoltak és hányan szavaztak, pedig nekik semmi előnyük nem származott ebből.  Nagyon jólesett nekem látni, hogy milyen sokan akarták, hogy én nyerjek. Látva, hogy milyen sportolók voltak jelölve és hogy csapat sportokat is meg tudtam előzni, ahol többen vannak, számomra nagy öröm. 

Melyik versenyen szoríthatnak neked legközelebb a szurkolóid?

– Március 23-24-én Grúziában rendezik a felnőtt Európa Bajnokságot, ott fogok birkózni vasárnap. Már készülünk rá a Válogatottal, de én most tüszős mandula gyulladással küzdök, ezért vagyok Cegléden. Ki kell pihenni, de nem birok már otthon lenni. A Szövetségi Kapitány és az ottani edzőm felhívott, hogy meg ne próbáljak edző terem közelébe menni, de nem bírom ki. Úgy érzem felnőtt fejjel fel tudom mérni, hogy mennyire vagyok egészséges és mennyit mozoghatok, úgyhogy egy kicsit lejöttünk, bohóckodunk és lehet, hogy egy kicsit technikázunk. Most a súlyom is elég magas, úgyhogy azt is kell mozgatni egy kicsit. 

Mennyit kell leadnod két hét alatt ?

– Pont most mértem magam. 73 kg vagyok és 66-ba kell bemérnem magam, úgyhogy nem lesz egyszerű, főleg úgy, hogy nem tudok rendesen edzeni ezen a héten. 

Mire számíthatunk, milyen eredmény várható tőled ezen az EB-n?

– Úgy éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok. Két hete volt a Magyar Nagydíj, amit sikerült félig betegen is megnyernem. Nagyon bizakodó vagyok. Nem tudom mennyit veti vissza a teljesítményemet ez a két hetes kényszer pihenő így pont a finisben, de az elmúlt félévben végeztem egy olyan szintű munkát, hogy talán nem lesz probléma. 

-pézsé-

Lorinc Tamas

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here