A Magyar Birkózó Szövetség a hétvégén rendezte a nemzetközi kötöttfogású Magyar Nagydíj, egyben Polyák Imre emlékversenyt Szombathelyen.  A 2017. évi viadalra 19 ország 117 birkózója mérlegelt, amelyen a Ceglédi VSE TS Integral négy versenyzője lépett szőnyegre. A ceglédi birkózók remekül helyt álltak az igen erős mezőnyben. Két első hely mellett egy ötödik és egy kilencedik helyet is begyűjtöttek. A kétnapos verseny első versenynapján három ceglédi lépett szőnyegre. A 75 kg-ban induló háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás először japán majd román versenyzőt vert technikai tussal. A döntőbe kerülésért a súlycsoport élmezőnyébe tartozó szerb színekben induló Nemes Viktorral vívott nagy csatát. Az 1:1-es  mérkőzés Tamásnak kedvezett és ezzel a döntőbe került, ahol szintén szoros, kiélezett mérkőzésen 2:0-ra tudott nyerni fehérorosz ellenfelével szemben. Ezzel hatodik alkalommal nyerte meg a Magyar Nagydíjat.
A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes és olimpiai ötödik Lőrincz Viktor 85 kg-ban magyar és lengyel birkózókat 3:0 és 2:0-ra legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol a grúz ellenfelét 4:1-re múlta felül és ezzel a döntőbe került. A döntőben iráni versenyző következett akit akció dús birkózással technikai tussal győzött le. Ezzel Viktor első alkalommal diadalmaskodott a Magyar Nagydíjon.
Ezen a napon birkózott Kozák István is a 66 kg-ban. Első mérkőzésén 6:3-ra kikapott grúz ellenfelétől aki a következő fordulóban egy franciától kikapott így kiesett a versenyből. Végül a kilencedik helyen végzett.
Másnap, vasárnap lépett szőnyegre az 59 kg-ban Andrási József aki az első mérkőzésén egy iráni versenyzővel találkozott. A fordulatos mérkőzés végül 7:7-el ért véget ami a nagyobb értékű akciónak köszönhetően neki kedvezett. Ezzel az elődöntőbe került ahol a szerb ellenfelével nem bírt és vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen szintén iráni versenyző következett akitől 8:4-re kapott ki és ezzel első Magyar Nagydíján az ötödik lett.
Eredmények:
59 kg  5.  Andrási József
66 kg  9.  Kozák István
75 kg  1.  Lőrincz Tamás
85 kg  1.  Lőrincz Viktor  
 
Szombaton rendezték a diák I-es korosztály kötöttfogású diákolimpia országos döntőjét Karcagon ahol kétszázan mérték össze a tudásukat a 14 bajnoki címért. A Ceglédi VSE TS Integral 10 versenyzője vívta ki az indulás jogát a döntőben. A ceglédiek egy ezüst és két bronzérem mellet egy ötödik helyet is begyűjtöttek. A legtovább a 32 kg-ban birkózó Józsa Attila jutott aki három győzelmet követően jutott a döntőbe, ahol azonban nem bírt az ellenfelével és végül az előkelő második helyen végzett. Dobogóra állhatott még a 38 kg-ban Mizsei Milán és a 69 kg-ban Varró Zoltán. Mind a ketten bronzérmet vehettek át az eredményhirdetésnél.
Eredmények:
32 kg  2.  Józsa Attila
38 kg  3.  Mizsei Milán
          5.  Mizsei Ádám
69 kg  3.  Varró Zoltán
 
-Pap Ferenc-
 
 
 
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here