2016. június 25-én került megrendezésre Szentesen a II. Össz Kyokushin Karate Világbajnokság. A ceglédi Ashihara-Karate verzenyzői is képviseltették magukat a megmérettetésen. Egy arany- és két bronzéremmel tértek haza.

A Magyar Ashihara Karate Szövetség képviseletében a ceglédi Ashihara-Karate versenyzői Abuczky Zoé, Kenyó Ivett, Bodor András, Kiss Zoltán, Pipó Dávid, Szendrei Máté, sempai Abuczky Csaba 2. dan és sempai Abuczky Barbara 2 kyu vezetésével részt vettek a II. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságon Szentesen.

A versenyen 17 ország, 550 versenyzője lépett a tatamira. A verseny szervezője a Magyar Tradicionális Kyokushin Karateszövetség (MTKKSZ), Honkyokushin Nemzetközi Karate Szervezet (HIKO) volt.

Külön mentális kihívást jelentett a versenyzők számára, hogy nem a saját, hanem a Kyokushin szabályrendszerében kellett bizonyítaniuk, ahol nem megengedett a fogásból való támadó, illetve a dobás és földreviteli technikák kivitelezése.

Az Ashihara abban különbözik a Kyokushin küzdőrendszerétől, hogy magában foglalja a földre viteli és dobástechnikákat, valamint a küzdelem közbeni fogásokat, és az abból való támadó technikák kivitelezéseit, illetve rengeteg térd- és könyöktechnikát használ a K1 versenyszabályai alapján. Az Ashihara-Karate megalapítója: Kancho Hideyuki Ashihara (1944-1995 ) Magyarországi stílusalapítója: sensei Hartyányi Attila 4.dan.

A felkészülést követően nagy várakozással, de nem elvárásokkal küldte pástra a ceglédi versenyzőket sempai Abuczky Csaba. Életük első Világbajnokságán, ami nem a saját megszokott szabályrendszerük, a ceglédi harcosok, koncentráltan és fegyelmezetten küzdötték végig a mérkőzéseiket. Az egyenes kieséses szakaszt követően jöttek a körmérkőzések a legjobb 4 között.

A korrekt bíráskodást követően a következő eredményeket érték el
a ceglédi ASHIHARA harcosok:
-Gyermek II. Fiú (2006-2007) +40kg: Kiss Zoltán I. hely – Világbajnok
-Gyermek II. Lány (2006-2007) -35kg: Abuczky Zoé III. hely
-Gyermek I. Lány (2004-2005) -35kg: Kenyó Ivett III. hely

-Abuczky Csaba-

ashihara

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .