Több mint száznegyvenen indultak a szabadidős lovasversenyen a Füle Tanyán. A népszerű sporteseményre az ország számos pontjáról érkeztek lovasok. Díjlovaglásban és díjugratásban mérethették meg magukat a 6 és 18 év közötti versenyzők. A Ceglédi Lovaskör Sportegyesületből negyvenhatan álltak rajthoz. A Füle tanya tulajdonosa azt mondta: az országos döntő rendezését is szívesen vállalnák.

Az időjárás kegyeibe fogadta a versenyt, habár a szél nehezítette kissé a lovasok dolgát. Ettől függetlenül sokan indultak a Füle Tanyán második alkalommal rendezett szabadidős lovasversenyen. Mintegy 140 indulót fogadtak. A versenyzők az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek: Szolnok megyéből, Tökölről, Ráckevéről, Pilisről és Albertirsáról is. A Ceglédi Lovas sportegyesület színeiben rekordszámú versenyző indult, 46 startot regisztráltak. Az eredményhirdetésnél is volt mire büszkének lennie a házigazdának. Sok, a Füle tanyán lovagló fiatal nyakába akaszthatott érmet. A 12 éves Csiló Klaudia is nagyon szépen teljesített.

FÜLE JÁNOS, tulajdonos, Füle Tanya: 6 éves kortól 18 éves korig indultak versenyzők. Díjlovasból és futószárasból is több szám van. Vannak ugró számaink, amin 50,60-70-80, 90 centin mennek a gyerekek.

CSILÓ KLAUDIA: Egy éve kezdtem el lovagolni, azért mert apukámat sokszor láttam és nagyon megtetszett és így én is elkezdtem lovagolni járni. – Most milyen számban indultál? Látom azt a gyönyörű érmet a nyakadban, ez mit jelent, hányadik helyezéssel zártál? – 50-60 centiméteren indultam és ott 6. helyezett lettem.

A díjugratás mellett az elegáns díjlovaglás is nagyon népszerű versenyszám volt a fiatalok körében. A verseny végeztével gőzerővel készülnek a nyárra-mondta Füle János. Rengeteg program lesz a tanyán.

FÜLE JÁNOS, tulajdonos, Füle Tanya: 6-7 lovastábort fogunk majd összehozni. Nagyon sok már most is a jelentkező. Körülbelül hetente 20 főt fogunk fogadni. Ezenkívül van folyamatos szakkörünk, azt még szeretnénk jobban bővíteni, mert eddig volt 15-20 fő, most kevesebben vagyunk és szeretnénk, ha minél többen jelentkeznének. 

A mostanihoz hasonló versenyt még az ősz folyamán is rendeznek majd, és szívesen adnának helyet az országos döntőnek is-mondta a jövőbeli terveit sorolva Füle János.

-forrás ctv.hu-

 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .