2013.01.06-án a terveknek megfelelően bezárta kapuit a ceglédi jégpálya. Az üzemeltető Ceglédi Sportcsarnok KFT vezetőjét Ványi Zsoltot kérdeztük.

Milyen volt az idei korcsolya szezon ?

– Összességében kevesebb látogató volt, mint tavaly. A bevételünk 400.000,- Ft-tal volt kevesebb az előző évhez képest. Az, hogy most kevesebben voltak, nem gondolom, hogy a jégpálya sikertelenségét jelentené. Az embereknek kevesebb pénze van, ezt lehetett látni a téren a többi árusnál is.

Van aki a veszteséges üzemeltetés miatt megkérdőjelezi a korcsolya pálya szükségességét. Mivel győznéd meg őket ?

– Egy városi rendezvényről van szó. Én még olyat nem hallottam, hogy egy városi rendezvénynek az legyen a legfontosabb ismérve, hogy rentábilis, vagy nem . Lehet azt mondani, hogy a jégpálya nem rentábilis, de mennyire kell annak lenni a Kossuth Napoknak, vagy a Laska Fesztiválnak? Úgy gondolom, hogy a mindenkori Városvezetésnek a jogköre eldönteni, hogy bevállal-e egy olyan rendezvényt, mint a jégpálya működtetése. Ha azt nézzük, hogy az iskolaidőben mennyi kedvezményes sportolási lehetőséget kaptak az egyébként sport terem gonddal küzdő általános és középiskolák, akkor már csak emiatt sem lehetne támadni ezt a dolgot, arról nem is beszélve, hogy mennyi embernek adott kikapcsolódási lehetőséget.

Egy közösségi oldalon feltették a kérdést, miért nem teflonjeget használtatok ?

– Örülök neki, hogy a Facebookon írnak dilettáns hozzászólásokat, de nem jártak utána a lehetőségeknek. Egy ügyvezető feladata, hogy megnézzen minden lehetőséget, hogyan lehetne olcsóbban üzemelni. Két cégtől is kértem árajánlatot a teflonjégre. Az öthetes bérlés és az aládeszkázás többe került volna, mint a komplett mostani bérlés villanyszámlával együtt. Ráadásul  teljesen más a korcsolyázásnak az élménye is a teflonon, mint a vízből készült jégen.

Azt hiszem minden korcsolyás nevében mondhatom, örülünk, hogy nem került teflon jég Ceglédre, mert valóban úgy van, hogy csúszkálni lehet rajta, de korcsolyázni nem az igazi.

– Olyan időszakokban szokták használni a teflonjeget, amikor kuriózum a csúszkálás, gondolok itt nyáron a szállodákban, vagy egy üzletközpont megnyitóján, illetve itt a Sportcsarnokban a 10. cirkuszi műsorban használtak néhány négyzetméter teflonjeget.

Összesen hány fő korcsolyázott az idei szezonban ?

– Közel ötezer látogatónk volt, 4800-an váltottak belépőt. Az ünnepek után Monorról, Szolnokról, Kecskemétről is jöttek át hozzánk. Volt olyan család, aki a meleg napokon a Városligetbe szeretett volna korcsolyázni, de az zárva volt, így hozzánk jöttek, mert a sátor alatt mi a meleg mellett is tudtunk üzemelni. 

-pézsé-

jegp zar

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here