Hamarosan nyit a ceglédi jégpálya. A részletekről az üzemeltető Ceglédi Sportcsarnok kft. vezetőjét Ványi Zsoltot kérdeztük.

-A város vezetés döntése értelmében ebben az évben is lesz jégpálya a karácsonyi vásár kiegészítő programjaként, illetve mondhatjuk azt is, hogy vásár van, mert van jégpálya is. 450 négyzetméter a korcsolyázható jégfelület csakúgy, mint az elmúlt években az idén is sátor van a jég fölött. Elfogadom azt a gondolatmenetet, akik azt mondják, hogy mennyivel szebb lenne ez sátor nélkül, a gyönyörűen megvilágított református templom látható lenne. Ezzel én is egyetértek, de azt pedig azoknak kell megérteni, akik azért kardoskodnak, hogy ne építsük ezt a csúnya monstrumot a jég fölé, hogyha valamit egy hónapra bérlünk és sokat számít a bevétel, akkor nem eshet ki 3-4 napunk az időjárás miatt.

Az első évben kivoltak nyitva az oldalfalak, az is nagyon hangulatos volt.

-Ez csak döntés kérdése, ki tudjuk nyitni, de maga a látvány akkor lenne szép, ha a sátor nem lenne fölötte.

Tényleg szóba került, mint lehetőség, hogy nem jég lesz, hanem teflon műjég ?

-Nem lenne gondunk az időjárással mások szerint és nem zajongana itt a gép, ha teflon műjeget hoznánk ide. Tárgyaltunk a két legnagyobb teflon jég forgalmazóval és horrorisztikus árat kaptunk, ha hozzáadjuk a villanyszámláját a jégpályának, akkor sem ennyi.

Mondhatom, szerencse nekünk korisoknak, hogy így alakult…

-Igen, ez-az, aki korcsolyázott már mindkét jégen tudja a különbséget, aki nem tud korcsolyázni, annak jó lehet, mert nehéz elesni a teflonon.

Mikorra várható a nyitás ?

-A nyitásba beleszól az extrém időjárás.  A 15 fokos melegre nem nagyon lehet felkészülni, a pénteki vásár indításnál biztos, hogy nem fogunk tudni nyitni. Nagyon bízom abban, hogy szombat délután, de legkésőbb vasárnap reggel tudjuk fogadni a korcsolyázókat.

Milyen árakkal és szolgáltatásokkal várjátok a korizni vágyókat ?

-A tavalyi árakkal várunk mindenkit. Most is van lehetőség a korcsolya bérlésre, korcsolya éleztetésre, korcsolya oktatásra. A z idén is ki lehet bérelni a pályát a zárás utáni időszakban. A tavalyi lopások miatt egy plusz szolgáltatást vezettünk be az idén. Betettünk egy faházat a sátorba érték megőrzőnek, hogy aki szeretné, beadhassa a cipőjét, hátizsákját. A ruhatár díja 100 forint lesz.

Meddig lesz nyitva a jégpálya ?

-2013  január 6.-ig leszünk nyitva.

A meleg miatt lassan hízik a jég

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here