Tűri Zoltán ceglédi gördeszkás egyedüli magyarként vehet részt a Kanadában rendezett profi Gördeszka Bajnokságon. A versenyre nevezni nem lehet, kizárólag meghívásos alapon vehetnek részt a deszkások. Tűri Zoltánt a város és a szponzora is támogatta a kijutásban. Májusban Kanadába utazhat Tűri Zoltán. A fiatal, tehetséges gördeszkásnak régi álma teljesülhet így. 

Tűri Zoltán: – Már negyedik éve hívnak meg Kanadába Vancouver-be. Ez egy profi meghívásos verseny. Eddig saját pénzből nem tudtam kimenni az évek során. Idén januárban ismét kihívtak és a város segítségét kértem. Írtam a polgármesternek egy levelet és jelentkeztek is a Városházáról, hogy szívesen támogatnának. Némi adminisztrációs probléma történt, de sikerült az utolsó pillanatban elhárítani, így megkaptam a támogatást.

A várostól 150 ezer forintot kapott, amit a repülőjegy vásárláshoz használ fel. Útlevelet, vízumot is csináltatott, valamint tartalék gördeszkákat szerzett be és lefoglalta a kinti szálláshelyét is.

Tűri Zoltán: – Mindig is szerettem volna a tengeren túlra kijutni a gördeszkázással, úgy, hogy ez számomra egy nagyon jó lehetőség lesz, hogy újabb embereket ismerjek meg, illetve fejlesszem a sport tudásomat.

A profi megmérettetés három napig tart és négyszer egy perces menetek lesznek. A résztvevők a selejtezők után juthatnak az elődöntőbe, majd a döntőbe.

Tűri Zoltán: – Nagyon remélem, hogy a selejtezőkön túl fogok jutni. Körülbelül 40 profi gördeszkás lesz és egyedül én megyek Magyarországról.

A versenyen 10 legjobban szereplő gördeszkás pénzjutalmat kap. Tűri Zoltán hangsúlyozta: Nem a pénz miatt akart kijutni, hanem azért, hogy jól érezze magát és egy ilyen színvonalas bajnokságon is megmérettesse magát.

Tűri Zoltán: – Nem szeretnék túlzásokba esni a gyakorlást illetően csak szépen, lazán, ahogy eddig is.

A fiatal tehetség arról is beszélt, hogy a verseny után sem lesz megállás, folytatja a gyakorlást, hogy még tovább fejlessze a tudását.

-ctv.hu-

-fotó Tűri Zoltán facebook-

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here