Segítse a gyermekek mindennapos mozgását, jelentsen kikapcsolódást a felnőtteknek és alapja annak, hogy Cegléd is a tollaslabda sport új központja lehessen – ezt kívánta a város polgármestere és szövetség elnöke is a tollaslabda csarnok ünnepélyes átadásán. Három jó példa már van az országban arra, hogy magánberuházásból is lehet jól működő és a tömegsportot is támogató létesítményt üzemeltetni – hangzott el az átadáson.

Az épületben összesen kilenc tollaslabdapálya található, ebből három svédteniszezésre is alkalmas. A sportolókat kulturált öltözők és vizesblokkok várják, sőt akadálymentesített illemhelyiséget is létrehoztak. Az emeleten pedig egy 150 négyzetméteres rendezvénytermet alakítottak ki. Pedig a kezdetekkor sok olyan véleményt hallottak megálmodói, amelyek kételkedtek abban, megvalósulhat.

NAGY KRISZTIÁN elnök Living Sport Egyesület: „ Sportcsarnok most mégis itt áll, készen az átadásra. A Living Sportcsarnok célja nem önös érdekeken alapul. Ez a létesítmény egyetlen egy csoport céljait szolgálja, ez pedig nem más, mint a közösség.”

Ezért is tervezték úgy és szeretnék úgy működtetni, hogy a szabadidősport egyik kedvelt és keresett helyszíne legyen.

NAGY LÁSZLÓ tulajdonos: „Vissza szeretnénk hozni a társadalmat a közvetlen emberi kapcsolatok korába. Hivatalos felmérések szerint ma Magyarországon az emberek 20 %-a sportol heti 1 alkalommal. Ez európai mércével 40 %. Tehát van hová fejlődnünk.”

A csarnok megépülésével újabb sportág kerülhet rá az egyébként is színes ceglédi palettára – ezért is örül ennek a beruházásnak – fogalmazott a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Egy új sportlétesítménnyel és egy új sportággal büszkélkedhet Cegléd. Igen, biztos vagyok benne, hogy idővel a tollaslabda hazai váraként fogják emlegetni városunkat, köszönhetően ennek a szép új létesítménynek. Persze ne szaladjunk ennyire előre az időben, hiszen a versenyzőket először be kell vonzani, ki kell őket nevelni. Így most az első szó mindenképpen a köszöneté kell, hogy legyen.”

A köszöneté, hiszen ez az impozáns létesítmény magánerőből valósult meg, önerőből, lokálpatriotizmusból  – folytatta Takáts László. Az ünnepélyes átadáson részt vett a tollaslabda szövetség elnöke is, aki szintén gratulációját fejezte ki, amiért megvalósulhatott ez a beruházás.

CSORBA JÓZSEF elnök Magyar Tollaslabda Szövetség: „Azt tudom mondani, hogy két évvel ezelőtt, amikor először találkoztunk Nagy Lászlóékkal és beszéltünk erről a csarnokról, hittem is meg nem is, de igazából előttünk állt már három olyan példa, amelyek szintén magánerőből és szintén állami segítség nélkül valósultak meg és a mai napig is csodálatosan működnek Pécsett, Budapesten és Szegeden.”

Szenteljék az iskolai nevelésnek, segítsék az amatőröket és legyen Cegléd a magyar  tollaslabdázás újabb központja – fogalmazta meg jókívánságait az elnök. Az átadáson természetesen abba is betekintést nyerhettek a vendégek, hogyan is néz ki, amikor profik űzik ezt az egyáltalán nem könnyű sportot.

-Ceglédi Városi Televízió-

 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .