Az idén 09.28-án pénteken kerül megrendezésre a Városi Sportnap és Megyei Futó- és Gyaloglónap Cegléden. A részletekről Jezerniczky Attila a program szervezője számol be:

– Ebben az évben az Európai Sporthéthez kapcsolódóan szervezzük szeptember 28-án pénteken a III. Ceglédi Sportnapot és a  Pest Megyei Futó- és Gyalogló Napot. Rendezvényünket az önkormányzat mellett a PEMESZ által nyert pályázati források, a Ceglédi Tankerületi Központ és a Ceglédi Szakképzési Centrum is támogatja. A rendezvény megvalósításában több ceglédi egyesület, sportvállalkozás is aktívan részt vesz. Mindenkit szeretettel várunk reggel 8:30 óráról a regisztrációs sátornál. Megnyitó és közös bemelegítés 09 órakor.

A városi uszodában 07:00-08:30 óra között ingyenes családi úszásra van lehetőség az uszodában, melynek feltétele a pénztárnál elhelyezett regisztráció kitöltése. Kellő jelentkezés esetén iskolai csapatok részére játékos vízi vetélkedőt szervezünk, melyre Tankó Dorinánál  regisztrálni szükséges a 06 30 756 1805 telefonszámon.

A városismereti túra új koncepcióval, meglepetés feladatokkal, új fényképes túrafüzettel várja az érdeklődőket. RAJT és CÉL a sportcsarnok előtt lesz. A délelőtt folyamán javasoljuk a Kossuth Múzeumban látható kerékpár történeti kiállítás és a Ceglédi Sporttörténetei Gyűjtemény gazdag anyagának megtekintését is. 

A futás ceglédi rajtja a sportcsarnok előtt a Rákóczi úton lesz , a megnyitó után 09:10 órakor, végig rendőri biztosítás, kísérés mellett. Több száz résztvevőre számítunk a város útvonalán, remélve, hogy a CVSE csarnokig, az edzettebbek a Csemő felé vezető út várostábláig elkísérik a Táncsics Iskola váltóban Albertirsáig futó csapatát. Örömmel várjuk a hosszabb távot lefutni tervezők jelentkezését, hogy egyeztessük a részvétel feltételeit. Az óvodásokat a külső(több mint 400 fő) a Gimnáziumot megkerülve visszafutnak, sétálnak a Gubody parkba, ahol játékos tájékozódási sétán vesznek részt, különböző mozgásos feladatokat végrehajtva. A helyszínen és a futókat kísérő mikrobuszokban szakképzett egészségügyi szolgálatot biztosítunk. A résztvevő iskolák, szervezetek részére kupát ajánlottunk fel,  ajándékcsomaggal kedveskedünk, a résztvevők részére emléklappal, egyedi karkötővel, apróbb ajándékokkal készülünk. A futásban legaktívabbak tárgyjutalmat kapnak.

Több iskola csatlakozott az Európai Diáksport Nap rendezvénysorozathoz is, és az óvodák legtöbbjében is sportnapot tartanak azoknak a gyerekeknek, akik nem tudnak részt venni a városi programon.

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .