Franciaországban került megrendezésre az IKMF (International Kettlebell Marathon Federation) Nemzetközi Kettlebell Maraton Szövetség világbajnoksága, melyen 16 ország versenyzői képviseltették magukat. Majorosi Lázár Anita beszámolója:

A valódi teljesítmény nem decibellel mérhető! “A csend hangja” hangosabb a ripacs szónál, és mégis tömegeket vonz köréd!

Elsősorban két gyermek versenyzőmmel  Majorosi Míra és Majorosi Bora értékelésével kezdeném! Anyaként és edzőként is rendkívül büszke vagyok! Bora 11 évesen végigcsinálta a 30 percet és 536-szor lökte fel a 6 kg-os golyót! Míra 13 évesen a 30 perc alatt 10kg-os kettlebellel 422 szakítást csinált! Elképesztőek voltak! Gyönyörű technikával ami talán a legfontosabb, és szép egyenletes tempóval óriási hajrával a végén kiérdemelték azt az aranymedált!

Nem kisebb büszkeséggel néztem a két juniorom Trixler Zalán (13-15év) és Monori Bence (16-18év) teljesítményét! Mindketten 30 perc hosszú ciklus versenyszámban indultak 16 kg-al. Zalán 379 ismétléssel , Bence 272 ismétléssel nyerte a kategóriáját! Iszonyú nagy fejlődésen ment át mindkét fiú, és az utóbbi hónapokban annyit dolgoztak ezért az eredményért, hogy a legnagyobb elismerést érdemlik!

És hát nem utolsósorban veterán versenyzőm Vadász Judit megint nagyot alakított! Fizikálisan nem volt a szokott formájában, de ilyenkor jön a rutin! Iszonyút küzdött a 30 perc alatt, és bár infarktus kerülgetett, de megérte az izgalom, mert 14 kg-al 436 lökéssel ismét a dobogó tetején állt! Nagyon jó barátom Suhajda Laca kiskunhalasi versenyzője Baka Szilvi is csatlakozott hozzánk, félredobva egy kis időre a szódás szifont és ledarált 405 ismétlést 20 kg snatch versenyszámban, így egy csillogó aranyérmet akaszthatott a szódáskötény mellé!

Andrási Nóri is elég bolond volt ahhoz, hogy bevállalja a szakítást 30 percig 16 kg-al, az ő tenyerén szépen megmutatkozott a gyakorlat elnevezése, és szakadt tenyérrel ugyan de annál boldogabban vehette át csillogó érmét. És hát Kiss Csabi, akit végre sikerült rábeszélnem, hogy a testfelépítéséhez méltó golyóval küzdjön, mert hát ugye itt a méret a lényeg! És igazam lett! Szerintem sikerült a 30 perc alatt barátságot kötnie a 28kg-al és egy ezüstösen csillogó éremmel tért haza!

Végére én maradtam. Először éreztem, hogy ura vagyok a 30 percnek. Ez volt a legkiegyensúlyozottabb versenyem mindezidáig! Tudtam mennyit akarok csinálni, milyen tempóval és sikerült!

Abszolut egyéni rekordot csináltam a 20 kg lökés versenyszámban. 515 ismétléssel aranyérmet és MSWC (Master of Sports World Class) nemzetközi nagymesteri rangfokozatot értem el.

Összességében hatalmas gratula srácok mindenkinek! Jó volt veletek!

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .