Showder Club  –  CFE  4-6, Ön-Ért – Mirror Fashion  2-3, Revans  –  Ön-Ért  2-2, CFE  –  Jazz Cafe  1-2, Bróker Zsaru-Autó Kelly  9-6, Autó Kelly – Revans  4-3,   Mirror Fashion-Kedvencek 3-2, Kedvencek-Showder Club 1-2,  Jazz Cafe – Young Boys  12-3, Young Boys – Pákozdi Hús  3-8

A tizenhatodik Pákozdi Hús Teremlabdarúgó Bajnokság záró játéknapján minden csapatnak két mérkőzést kellett még lejátszania. Az utolsó forduló előtt  az első és második hely sorsa eldőlt, viszont a harmadik helyért még három csapat – Jazz Cafe, Mirror Fashion, Autó Kelly – volt versenyben. A nap végére kiderült, hogy az első helyen címvédőként a Pákozdi Hús, második helyen az ifjúság képviseletében a Showder Club, a harmadik helyen a Jazz Cafe csapata végzett.                              

A gólkirályi címért az utolsó mérkőzésig kiélezett harc folyt Oldal Tibor, Szokoli Krisztián és Kecskeméti József között., A befutó végül a 41 gólig jutó Kecsó lett aki ezzel megvédte tavalyi címét.

A bajnokság legsportszerűbb csapat címet a Kedvencek vehették át az idei évben.                                                  

Az idei szezon különdíját, a torna legnépszerűbb kapusa címet Pákozdi László (Pákozdi Hús) vehette át, aki egyéniségével minden labdarúgást szerető embert maga mellé tud állítani.

Részletek :

A Pákozdi Hús csapatának legfőbb célja a veretlenségük megtartása, csapatkapitányuknak, Kecskeméti Józsefnek az esetleges gólkirályi cím megszerzése volt. Mindkét feladatból jól vizsgáztak. A Nevenincs csapatát 6-0-ra, a Young Boyst 8-3-ra verték. Kecsó pedig szerényen, 41 góllal „behúzta” a gólkirályi címet is. Teljes siker a családi csapat részéről.

A Showder Clubnak nem jól indult a nap, mert váratlan 6-4 arányú vereséget szenvedtek a CFE csapatától. A folytatásban „vért izzadva” győzték le a Kedvenceket 2-1 arányban. Ami az egyiknek sikerül, az a másiknak nem. A góllövőlistát szinte végig vezető Oldal Tibor az utolsó két fordulóban elveszítette góllövő cipőjét  – két meccsen egyetlen gólt rúgott – és ezzel együtt a gólkirályi címet is.

A Jazz Cafe egy reggeli bemelegítő mérkőzésen simán verte 12-3-ra a Young Boys csapatát. Második meccsén viszont a nap meglepetés csapatával, a CFE-vel végig kiegyensúlyozott mérkőzésen keményen megdolgozott a 2-1-es győzelemért és ezzel együtt a harmadik helyért.

A Mirror Fashion mindent megtett azért, hogy feljusson a dobogóra. Küzdeni tudásból ötösre vizsgáztak – különösen csapatkapitányuk Bodóczky Gábor – mivel mindkét mérkőzésüket vesztett állásból nyerték meg egyformán 3-2-re. Hiába volt a két győzelem, az előző fordulókban elvesztegetett pontok nagyon hiányoztak a végelszámolásnál, a 42 pont csak a 4. helyre lett elég.

Az Autó Kelly csapata önmaga és sok más ember számára is nagy meglepetést, illetve csalódást szolgáltatott. A pont nélkül árválkodó Bróker Zsarutól 9-6 arányú vereséget szenvedett, majd a délutáni meccsen a Revansot keservesen verték 4-3-ra. Ezzel a teljesítménnyel a tavalyi második hely után az idén „csak” ötödikek lettek. A góllövő listát rövid ideig vezette Szokoli Krisztián, de egy sérülés miatt nem tudta megkoronázni a bajnokság során nyújtott teljesítményét, 39 gólnál megállni kényszerült. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki! 

A Kedvencek csapata számára két nehéz ellenfél jutott ezen a vasárnapon. Derekasan küzdöttek, de előbb 2-0-s vezetésről a Mirrortól 3-2-re, majd a Showder Clubtól 1-1-es félidei állás után 2-1-re kikaptak. A Kedvencek csapat egységét és szimpatikus játékukat a rendezők a legsportszerűbb csapat díjjal jutalmazták.

A Young Boys a bajnokság végére teljesen szétesett. Egy nagyon jó játékosállományt felvonultató csapatot ismertünk meg bennük, de ez önmagában kevés. A győzelemhez csapategység is szükséges, na ez nem volt meg a fiúkban. A bajnokságot két súlyos vereséggel zárták – Jazz Cafe 12-3 és             Pákozdi Hús 8-3.

A Revans csapata évek óta az egyik legegységesebb amatőr csapat. Soraikban nincs heti rendszerességgel edző játékos, ennek ellenére minden évben megtréfálnak valakit a nagy esélyesek közül, az idei bajnokságban a bajnok Pákozdi Hússal játszottak 2-2-es döntetlent. A zárónapon egy döntetlen, 2-2 az Ön-Ért ellen és egy vereség 3-4 az Autó Kelly ellen a csapat mérlege.

A CFE volt az idei év egyik meghatározhatatlan képességű csapata. Volt amikor nem álltak ki, voltak sima vereségeik, voltak szoros mérkőzéseik és a zárónapon 6-4-re megverték a Showder Clubbot, majd végig partiban voltak a Jazz Cafe ellen, akiktől 2-1-re kaptak ki. Ezek után döntse el az ember, hogy milyen csapat is ez a CFE?

A Nevenincs úgy indult neki a bajnokságnak, hogy nevet szereznek maguknak. Ezt kétféleképpen tették meg. A bajnokság közepén elfogytak, mert a fiatal futbalisták „nem értek rá”. Ezt követően egy „komoly ember” Viniczai Tibor kézbe vette a csapat irányítását és egy stabil 6-7 fős társasággal végig játszották a bajnokságot. Ez szép volt! Szó szerint játszották a focit és ezzel a stílussal sok csapat nem bírt. A zárónapon mérlegük egy vereség és egy győzelem. Remélem jövőre találkozunk velük!

Az Ön-Ért kis szerencsével sokkal előbb végezhetett volna a tabellán. Sok mérkőzésen vezettek, közel álltak a győzelemhez, de a végjátékban mindig gyengék voltak, legalább hét-nyolc mérkőzést az utolsó öt percben veszítettek el. Példa erre az utolsó két meccs is. A Revans ellen szünetben 2-0, végén 2-2, a Mirror ellen szünetben 2-0, végeredmény 2-3. Jövőre ezen kell javítani!

Egyszer minden véget ér. Ennek a nagy igazságnak adta tanú bizonyságát a Bróker Zsaru az utolsó előtti fordulóban. Az addig pontot sem szerző csapat a dobogóra esélyes Autó Kelly csapatát                       verte 9-6 arányban! A torna legnagyobb meglepetés eredménye! Az esti folytatásban viszont visszatért a bajnokságban eddig látott csapat, amikor is a Nevenincstől 10-1 arányú vereséget könyvelhettek el.

-Szabó Attila-

teremfoci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here