A hétvégén rendezték meg  Szombathelyen a Magyar Arany Nagydíj Polyák Imre emlékversenyt. Idén is remek mezőny gyűlt össze, 19 ország 126 birkózója lépett szőnyegre az Aréna Savariában. Szombati napon két ceglédi Kozák István és Lőrincz Viktor kezdte meg a szereplést. Kozák István a 60 kg-ban remekül birkózott és egymásután győzte le a vetélytársait sima két menetben úgy, hogy az ellenfelei egyetlen akció pontot sem tudtak rajta végre hajtani, pedig a mezőnyben több olyan versenyző is szerepelt akik már érmet és érmeket szereztek világversenyeken. Így megérdemelten szerezte meg a Magyar csapat első arany érmét. Pisti formája mindenféleképpen biztató a márciusi Európa Bajnokság előtt és ezzel agyőzelemmel is jelezte, hogy a világversenyeken is komolyan kell számolni vele.
Lőrincz Viktor is remekül menetelt a 84 kg-ban és két nagyszerű győzelem után az elődöntőben a hazai vetélytársával az Európa Bajnok Bácsi Péterrel került szembe. Az első menetet Viktor nyerte, de a következő két menetet már az ellenfele hozta egy szoros mérkőzésen. Így Viktor a bronzéremért birkózhatott, amit sima két menetben meg is szerzett. 
Vasárnap Lőrincz Tamás lépett szőnyegre a 66 kg-ban. Tamás a verseny előtt megfázással és egy kisebb vállsérüléssel küszködött és sokáig kérdéses volt, hogy tud e indulni a versenyen. Ezek az előzmények a mérkőzéseken már nem látszottak, magabiztosan hozta sorban a mérkőzéseit. A döntőbe Szerb, amerikai, Horvát és megint egy Szerb versenyző legyőzésével jutott el. A Horvát ellenfele kivételével mindenkit sima két menetben győzött le. A döntőben a Grúzok 60 kg-os olimpiai ezüstérmesével került szembe Tamás, de ezt a mérkőzést is sima két menetben nyerte meg. Így a Magyar csapat harmadik aranyérmét szerezte és a 66 kg győztesének felajánlott Polyák Imre különdíjat is Ő vehette át az eredményhirdetésnél. 
-Pap Ferenc-
Lorincz Tamas 2013 Szhely

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here