Múlt hét pénteken Szekszárdon majd szombaton Gödöllőn volt felkészülési atlétikai verseny, ahol a két hét múlva esedékes csapat OB-ra készültek a Ceglédi VSE atlétái. Szekszárdon futó és ugró számok, míg Gödöllőn gerelyhajítás verseny volt.

A szekszárdi versenyen Keszthelyi Luca, Gál Fanni és Gál Titanilla tudott résztvenni, a többiek iskolai elfoglaltság miatt itthon maradtak. Az itt megrendezett küzdelmeken a kevés induló miatt szinte minden számban abszolút verseny volt, tehát minden korosztály együtt versenyzett, ezért eredményt sem hirdettek . A cél a versenyzés és a minél jobb eredmények elérése volt. Atlétáink teljesítették a célt, mindhárom versenyzőnk új egyéni csúcsot ért el.

Eredmények:

 

Keszthelyi Luca : 

magasugrás  160 cm    1. hely

távolugrás  496 cm  2. hely   –  új egyéni szabadtéri csúcs

 

Gál Fanni:

távolugrás   419 cm   –  új egyéni szabadtéri csúcs

800 m síkfutás   2 perc 58 mp.  – új egyéni szabadtéri csúcs

 

Gál Titanilla: 

távolugrás   419 cm  – új egyéni szabadtéri csúcs

 

 

Gerelyhajító verseny Gödöllő

 

A lányokon nagyon látszott még a rutintalanság, hiszen Lucán kívül ők még nem indultak gerely versenyen, de jó úton haladunk, az OB-ig még sokat fognak javulni a lányok. A gyermek versenyen Gál Titanilla /2006/  indult, aki gyönyörű dobásokkal, a serdülő gerelyeseket ledobva 22,57 m –rel korosztályában a 3. helyet szerezte meg.  Titanilla még csak 1 hónapja gerelyez és már több mint 22 m-t dob, ami a jövőre nézve nagyon bíztató.

 

 A serdülő csapat tagjai és eredményeik:

 

Keszthelyi Luca 

35,28 m   – új egyéni csúcs   / Luca 2 cm-rel maradt le a 3. helyről/

Dánffy Diána     

32,57 m  – új egyéni csúcs

Tóth Nikolett    

25,71 m  – új egyéni csúcs  

Gál Fanni           

22,68 m  – új egyéni csúcs  

Dánffy Dorina  

22,40 m   – új egyéni csúcs  

Juhász Anna     

20,30 m   – új egyéni csúcs 

 

Keszthelyi Ferenc szakosztályvezető: –  Két hét múlva ügyességi csapat OB lesz Fehérvárott, amire lány serdülő csapatunk nagyon készül.Terveink szerint gerelyhajításban és 80 m gátfutásban indítjuk csapatainkat. Leigazoltuk Tápiószeléről a kézilabdás Dánffy lányokat, Dorinát és Diánát, akik gerelyhajításban nagy erősségei tudnak lenni csapatunknak. Dorina és Diána a tavalyi évben diákolimpiai döntőbe kerültek kislabda hajításban, és Dorina éppen csak egy hajszállal maradt le az 1. helyről. Kiváló dobók és bízunk benne hogy velük akár dobogóra is kerülhetünk csapat gerelyben az OB-n.

-pézsé-

 

 

 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .