Szombaton Soltvadkerten rendezték a diák I. szabadfogású országos bajnokságot, amely egyben Filus Sándor emlékverseny is volt.  A viadalra az április eleji hat területi bajnokságról lehetett részvételi jogot szerezni. A területi küzdelmek során végül a 390 induló közül 254-en jutottak be az ob-ra, ahol végül 221-en rajthoz is álltak. A bajnokságon a Ceglédi VSE TS Integral indíthatta a legtöbb versenyzőt, mivel 16 ceglédi szerzett indulási jogot. A mezőny kiegyenlítettségét az is jelezte, hogy a 14 bajnoki cím végül 12 klubba került. Ebből egyet a ceglédieknek is sikerült megnyerni a 63 kg-ban versenyző Csiszár Márkó révén. Márkó ezen a napon nem sok esélyt adott az ellenfeleinek, ugyanis minden ellenfelét tussal vagy technikai tussal győzött le az első menet elején. Így végül négy gyors győzelmet követően megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 
A 42 kg-ban versenyző Mizsei Milán is szépen menetelt. A döntőbe három tus győzelmet követően jutott be, de itt már nem bírt az esztergomi ellenfelével és így meg kellett elégednie az előkelő második hellyel. A ceglédiek három bronzérmet is begyűjtöttek. Az igen erős mezőnyben a 35 kg-ban Manczák Máriusz Ruben, 85 kg-ban Ujszászi Szabolcs és a nehézsúlyban Csepregi Miklós is  felállhatott a dobogóra. Mivel a ceglédiek szerezték a legtöbb érmet a bajnokságon, így a csapatversenyt Cegléd nyerte az ESMTK és Diósgyőr csapatai előtt. 
 
Eredmények:
35 kg 
3.  Manczák Máriusz Ruben
42 kg  
2.  Mizsei Milán
63 kg 
1.  Csiszár Márkó
85 kg 
3.  Ujszászi Szabolcs
+85kg
3.  Csepregi Miklós
 
Csapatverseny:
1.  CVSE       24 pont
2.  ESMTK     22 pont
3.  Diósgyőr   20 pont
 
Felkészítő edzők: Kovács Béla, ifj. Pap Attila, Pap Attila és Pap Ferenc
 
-Pap Ferenc-
 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .