A ceglédi atléták aranyérmekkel koronázták meg éves teljesítményüket. Keszthelyi Luca 5 próba,  Ecseri Angéla 4 próba magyar bajnok, Juhász Anna csapatbajnoki ezüstérmes.

A  hétvégén  Székesfehérvárott rendezték meg az atlétikai újonc és serdülő többpróba magyar bajnokságot, ahol a ceglédi atléta lányok kiemelkedően szerepeltek a népes mezőnyben. Serdülő korosztályban Keszthelyi Luca /2004/ és Juhász Anna /2004/ , míg újonc korosztályban pedig Ecseri Angéla /2006/ vett részt a magyar bajnoki címért folyó versenyzésben.

A serdülőknél az 5 próba  versenyszámai a 80 m gátfutás, távolugrás, gerelyhajítás, magasugrás és utolsó számként a 800 m-es futás volt. Keszthelyi Luca már a szombati 3 versenyszám után átvette a tabellán a pontversenyben a vezetést amit vasárnap  sem engedett ki a kezéből és új egyéni csúccsal /3217 pont / megnyerte a versenyt – 300 pont előnnyel a 2. előtt – és az ezzel járó magyar bajnoki aranyérmet.

Juhász Anna kiváló versenyzéssel –  két új egyéni csúcsát is megjavítva /magasugrásban és 800 m-en/-  a középmezőnyben végzett,   ami jó teljesítmény nagyon kellett a csapatverseny végeredményéhez.

Az újoncoknál magyar bajnoki aranyéremmel mutatkozott be Ecseri Angéla a 4 próba versenyben. Angi 4 versenyszáma a 80 m gátfutás, távolugrás, 300 és 800 m-es futás volt.   Angéla mind a 4 versenyszámban új egyéni csúcsot produkált, aminek az eredménye a végén a magyar bajnoki aranyérem lett,  összesen 2593 ponttal.   Ez a pontszám új magyar csúcsot jelent a rendelkezésre álló statisztika szerint. Ki kell emelni Angi versenyszámai közül  a 300 m-en futott  43 mp-es, valamint a 800 m-en futott 2p28 mp-es  teljesítményét.

 A ceglédi és szolnoki lányok csapatot alkotva a serdülő korosztályban magyar bajnoki ezüstérmesek lettek, alig lemaradva /21 ponttal/ az első helyezett miskolci csapattól.

A magyar bajnoki ezüstérmes csapat tagjai voltak: Keszthelyi Luca, Juhász Anna, Kocsis Luca Anna és Kovács Léna. Keszthelyi Luca a hétvégén a magyar serdülő válogatott tagjaként a szlovéniai Ptujban fog versenyezni magasugrás versenyszámban.

Luca kiváló erőben és formában van ezért nagyon bizakodunk a győzelmében –  akár egy új egyéni csúcsot ugorva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here